Είναι κάτι «μικροπράγματα» που αν διορθωνόντουσαν, αυτό το καρναβάλι που ζήσαμε θα ήταν από τα πιο όμορφα…

Ο περισσότερος κόσμος βγήκε με διάθεση να ξεχάσει τα προβλήματα της καθημερινότητας, να κάνει μία «παύση» και μετά να συνεχίσει τη ζωή με «φορτισμένες μπαταρίες»!

Ωστόσο δεν μπορέσαμε να κλείσουμε τα μάτια σε εικόνες που συζητήθηκαν από όλους και είχαν να κάνουν με διάφορα «κακώς κείμενα» των παρελάσεων αλλά και μετά το τέλος αυτών!

Στοιχειοθετώντας αυτά που μας «ξενέρωσαν» σημειώνουμε τα εξής:

Όλα εκείνα που κάθε χρόνο μας ξενερώνουν στο Πατρινό Καρναβάλι...
  • Ο καιρός… Όλοι «χαλαστήκαμε» ότι και αν λέμε πως η βροχή δεν παίζει ρόλο στις παρελάσεις. Έλιωναν καπέλα – έργα τέχνης, ενώ αρκετές μαμάδες και μπαμπάδες που ήθελαν να πάρουν και τα παιδιά τους μαζί στην μεγάλη παρέλαση, έμειναν τελικά σπίτι!
  • Οι «λιώμα» επισκέπτες! Σε κάθε γωνιά της πόλης υπήρχαν μεθυσμένοι. Πίσω από μια μάσκα και με το προσωπείο του «δεν με ξέρουν» κάποιοι ασέλγησαν γι ακόμα μία φορά στο καρναβάλι.
  • Αισχροκέρδεια! Πατρινή επιχείρηση στην αφετηρία της παρέλασης χρέωνε την ώρα της βροχής 7,5 ευρώ τις ομπρέλες! Ανάλογες καταγγελίες έγιναν για τις μαυροδάφνες αλλά και τις σφυρίχτρες που μέσα σε μία ώρα από 1 ευρώ που κόστιζαν πήγαν 3. Αποδείξεις δε, «κάποια άλλη στιγμή έχει πρόβλημα η ταμειακή»!
  • Τα μεγάλα κενά μεταξύ των πληρωμάτων. Ειδικότερα οι «τελευταίοι» της παρέλασης στεκόντουσαν στο έδαφος για αρκετή ώρα παρά τις οχλήσεις των ανθρώπων της επιτροπής, ούτως ώστε να ξεχωρίσουν από το μπροστινό πλήρωμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά που σαν θεατές μας ξενέρωσαν!
Όλα εκείνα που κάθε χρόνο μας ξενερώνουν στο Πατρινό Καρναβάλι...
  • Ούτε σκαμπό να ξαποστάσεις! Το περιμέναμε η αλήθεια είναι όμως στα περισσότερα μαγαζιά του κέντρου υπήρχε πολύ σπρώξιμο που ανάγκασε τον κόσμο να «σπάσει». Αυτό που λέμε δεν υπήρχε «ροή».
  • Η «κακή» μουσική. Γειτονικές επιχειρήσεις έπαιζαν διαφορετική μουσική στην δια πασών ούτως ώστε να «καπελώνει» ο ένας τον άλλον με αποτέλεσμα μια άνευ λόγου βαβούρα.
  • Η «γύμνια»! Όχι τόσο των θηλυκών όπως πολλοί θα φανταζόντουσαν… Αλλά των νεαρών που κατά την διάρκεια της παρέλασης δεν φορούσαν μπλούζες και παντελόνια! Χωρίς υπερβολές οι φωτογραφίες που έφτασαν στα χέρια μας είναι δυσφήμιση για το Καρναβάλι.
  • Η ημιμάθεια ή αμάθεια της ιστορίας του Καρναβαλιού από μερίδα Πατρινών δημοσιογράφων που κάλυπταν την παρέλαση. Ακούστηκαν «μαργαριτάρια» που μας έκαναν να ντραπούμε!
Όλα εκείνα που κάθε χρόνο μας ξενερώνουν στο Πατρινό Καρναβάλι...
  • Ο «πόλεμος»! Υπήρχε πάντα μια τάση να διαχωρίζεται η μεγάλη παρέλαση σε Α’ και Β΄ εθνική από κάποιους. Δηλαδή τα πρώτα πληρώματα με τις πολύ ωραίες δημιουργίες και τα εντυπωσιακά άρματα και η «ουρά» που ήθελε τους χιλιάδες νέους που παρέλαυναν με φθηνότερες στολές αλλά το ίδιο κέφι. Ένας μικρός «εμφύλιος» δηλαδή μεταξύ των #εμείς_είμαστε_παλιοί_καρναβαλιστές_εσείς_δεν_ξέρετε και των #θα_κάνουμε_ότι_γουστάρουμε_παραβαίνοντας_τους_καρναβαλικούς_κανόνες.Φέτος συνεχίστηκε και σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύτηκαν με άκομψους χαρακτηρισμούς.
  • Το παρκάρισμα… Ξέραμε πως δεν θα βρίσκαμε θέσεις για να παρκάρουμε, όμως δεν ξέραμε πως κάποιοι θα πάρκαραν πάνω σε διαβάσεις, πεζόδρομους, θέσεις ΑμεΑ, σε ιδιωτικά πάρκινγκ ακόμα και στην μέση του δρόμου…
  • Η Τελετή Λήξης! Όχι τα συγκροτήματα που ήταν και «ντόπιοι» αλλά το σύνολο. Μας έβγαλε «φτώχεια» και ένα «κάθε πέρσι και καλύτερα»!

Πηγή: patrasevents.gr