Μπορεί το θέμα να κυριάρχησε τον περασμένο χειμώνα στην δημοσιότητα, με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όμως ακόμα και τώρα που έχουν πέσει τα «φώτα» της προβολής το bullying αποτελεί “βραχνά” για αρκετούς μαθητές και σχολικές κοινότητες.

Ανάμεσα σε αυτές και στην Πάτρα. Μαθητές, αγόρια και κορίτσια, πέφτουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θύματα νταήδων συμμαθητών τους που έχοντας μία μεγαλύτερη σωματική ρώμη ή έχοντας μία επιθετική τάση από διάφορους παράγοντες, τους ασκούν ψυχολογική βία, φτάνοντας πολλές φορές να χειροδικούν εις βάρος τους.

Έτσι για την πλάκα τους. Το περιστατικό που έγινε σε σχολείο των Δεμενίκων και το οποίο δημοσιεύει τοπική εφημερίδα της Πάτρας, είναι χαρακτηριστικό. Ένα κοριτσάκι είναι θύμα συνεχόμενου bullying από παρέα αγοριών που φαίνεται ότι καταφεύγει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και σε άλλους μαθητές του ίδιου σχολείου.

Αποκορύφωμα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το επεισόδιο που έγινε τις προάλλες, ρίχνοντας το κοριτσάκι από τις σκάλες, με αποτέλεσμα να καταλήξει για νοσηλεία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Φυσικά δεν είναι το μόνο κρούσμα bullying στις σχολικές κοινότητες της Πάτρας. Τα περιστατικά που γίνονται στα σχολεία είναι δεκάδες, μόνο που η κάθε σχολική κοινότητα, προσπαθεί να λύνει τα προβλήματα αυτά εκ των έσω,έτσι ώστε να μην παίρνουν διαστάσεις.

Όμως το γεγονός σε κάθε περίπτωση είναι ένα: Το σχολείο έχει μετατραπεί για αρκετούς μαθητές σε ένα είδος φυλακής και βασανιστηρίων, στο οποίο είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν, προκειμένου να… μάθουν γράμματα.

Η πολιτεία, μπροστά σε αυτό το φαινόμενο που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις ειδικότερα τα χρόνια της κρίσης που διανύουμε, θα πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί, να ανοίξει τα μάτια και να δώσει λύσεις. Μία λύση που πιθανότατα θα έφερνε αποτελέσματα θα ήταν η μόνιμη πρόσληψη ψυχολόγων σε κάθε σχολείο…

patrasevents.gr