Κατά κύματα συνεχίζει να φτάνει ο κόσμος που έρχεται για να επισκεφτεί την Πάτρα και το Καρναβάλι της, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ότι ο αριθμός των επισκεπτών φέτος θα σπάσει όλα τα ρεκόρ των τελευταίων χρόνων.

Ήδη χιλιάδες κόσμου έχουν φτάσει στην Πάτρα από την Παρασκευή, ενώ το «τσουνάμι» των επισκεπτών συνεχίστηκε κατά την διάρκεια της νύχτας. Από το πρωί του Σαββάτου έχει κορυφωθεί η κίνηση των επισκεπτών και τα δρομολόγια των λεωφορείων στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας στην Πάτρα καταφτάνουν από τον Κηφισό κάθε πέντε λεπτά.

Στον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στην Πάτρα γίνεται ο χαμός, ενώ και ο Κηφισός, με τα τόσα λεωφορεία που έρχονται τις δύο τελευταίες ημέρες προς την αχαϊκή πρωτεύουσα έχει ντυθεί στα αποκριάτικά του.

Παρόμοια εικόνα υπάρχει και στον σταθμό του ΟΣΕ στην Πάτρα, με τον κόσμο να καταφτάνει κατά κύματα και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να έχει προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια με το τρένο, μέσω του Προαστιακού από το Αεροδρόμιο της Αθήνας έως το Κιάτο, όπου και γίνεται μετεπιβίβαση σε λεωφορεία ως την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων που περνούν από τηνΓέφυρα Ρίου – Αντιρρίου για να έρθουν στην Πάτρα, ενώ το ίδιο αυξημένη είναι και η κίνηση στην Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου.

Ο κύριος όγκος των επισκεπτών προέρχεται από την Αθήνα και οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, δείχνουν ότι ο κόσμος θα ξεπεράσει τους 60.000 και θα φτάσει τους 70.000 στον αριθμό. Το «τσουνάμι» των επισκεπτών αναμένεταινα κορυφωθεί τις πρωινές ώρες και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου,λίγο πριν από την νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση που ξεκινάει στις 18.30.

Πάντως, οι προβέψεις για τις βροχερές καιρικές συνθήκες δεν δείχνουν να πτοούν το κέφι και την διάθεση του κόσμου για να έρθει στην Πάτρα και να ζήσει από κοντά την τρέλα και την εμπειρία του Πατρινού Καρναβαλιού.

Πηγή: patrasevents.gr