«Το Πατρινό Καρναβάλι θα γίνει και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν θα προσπαθήσουμε να το διοργανώσουμε, όσο καλύτερα μπορούμε, με βάση τις δυνατότητες που μας δίνονται».

Ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού,Νίκος Χρυσοβιτσάνος, εμφανίζεται καθησυχαστικός στα όσα έχουν ακουστεί τελευταίως για το «μπλοκάρισμα» στο ταμείο του Καρναβαλικού Οργανισμού, εξαιτίας των οφειλών που υπάρχουν, αλλά και της στάσης που έχει κρατήσει συγκεκριμένος επιχειρηματίας στον οποίο οφείλονται χρήματα εδώ και εφτά χρόνια περίπου.

Από την στιγμή που έχει «μπλοκάρει» το ταμείο του Καρναβαλικού Οργανισμού, τα πάντα έχουν παγώσει, καθώς οι άνθρωποι του Πατρινού Καρναβαλιού δεν μπορούν να ανοίξουν νέο λογαριασμό λόγω των capital controls, ενώ ακόμα και αν είχαμε άρση της τραπεζικής αυτής απαγόρευσης, έτσι και αλλιώς τα χρήματα θα δεσμεύονταν από την στιγμή που υπάρχει δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον επιχειρηματία.

«Είμαστε σε συζητήσεις και σε διαπραγματεύσεις για να ξεπεράσουμε το όλο θέμα και να συμφωνήσουμε» τονίζει ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Νίκος Χρυσοβιτσάνος στο patrasevents.gr. «Από εμάς πιστεύω ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση. Είναι γεγονός ότι ο Καρναβαλικός Οργανισμός, όπως είχε δηλώσει από το περασμένο καρναβάλι, έχει χρέη που έχουν ξεπεράσει τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Χρέη που φυσικά δεν οφείλονται στην παρούσα δημοτική Αρχή. Έχουμε, ωστόσο, ξεκινήσει μία σειρά επαφών με τους ανθρώπους με τους οποίους υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες και με τους περισσότερους που έχουμε μιλήσει μέχρι στιγμής υπάρχει κατανόηση».

«Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Το Πατρινό Καρναβάλι φυσικά και θα γίνει. Όμως, με βάση τις οφειλές που υπάρχουν στον Καρναβαλικό Οργανισμό και την γενικότερη οικονομική κατάσταση, το μπάτζετ της όλης διοργάνωσης θα είναι σαφώς μειωμένο, σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Θα γίνει δηλαδή μία διοργάνωση που ο προϋπολογισμός της δεν θα ξεπεράσει με τίποτα τις 300.000 ευρώ. Αυτή είναι η κατάσταση που υπάρχει και δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό» καταλήγει ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού.  Όλα αυτά την στιγμή που αξίζει να σημειωθεί ότι στον Καρναβαλικό Οργανισμό οφείλονται εδώ και χρόνια γύρω στα 2, 8 εκατομμύρια ευρώ από το κράτος και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού!

patrasevents.gr