ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: «Θες δουλειά; Πρέπει… να μου κάτσεις» Αυξημένα τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας

ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: «Θες δουλειά; Πρέπει… να μου κάτσεις» Αυξημένα τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας

Η εφημερίδα «Κόσμος» είχε ξαναγράψει για τον Πατρινό επαγγελματία ο οποίος αναζητά –υποτίθεται- εργαζόμενες, αλλά με σκοπό… το σεξ (ή τέλος πάντων την προσπάθεια για σεξ).
Ο εν λόγω κύριος που μάλλον ψάχνει για νέες… φίλες παρά για εργαζόμενες και γνωστοποιεί ότι αναζητά εμφανίσιμες νεαρές υπαλλήλους.
Ωστόσο όταν οι ίδιες εμφανιστούν για να ζητήσουν δουλειά αφού τους κάνει μια σύντομη εισαγωγή για τη φύση της εργασίας και τα μισθολογικά (δεν δίνει ασφάλιση) αρχίζει και… επεκτείνεται σε άλλες κατευθύνσεις.
Με βασικό επιχείρημα την ανεργία που… καλπάζει, δείχνει την πρόθεσή του να… καλπάσει και ο ίδιος με συντροφιά τις νεαρές που ψάχνουν για δουλειά!
Το κάνει όμως πολύ έξυπνα ώστε καμία να μην μπορεί να τον κατηγορήσει ότι επιχειρεί να την εκμεταλλευτεί, ή ότι δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από το «αφεντικό»!
Το βασικό του επιχείρημα είναι ότι ήδη έχουν ενδιαφερθεί για τη θέση καλλονές οι οποίες του δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένες να τα κάνουν όλα!
Αν διαπιστώσει ότι το έδαφος με την υποψήφια υπάλληλο είναι πρόσφορο προχωρά. Αν όχι, μιλά με απαξιωτικό τρόπο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη ζωή οι νέες κοπέλες και λέει ότι θα ειδοποιήσει την ενδιαφερόμενη.Και περιμένει την επόμενη…!

Αύξηση της σεξουαλικής παρενόχλησης
Εντυπωσιακή αύξηση σημείωσαν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία στα χρόνια της κρίσης. Ο Συνήγορος του Πολίτη αποδίδει την εξέλιξη αυτή «στην επιδείνωση των συνθηκών εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στο γεγονός ότι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες οι γυναίκες απολύονται πιο εύκολα».

Βέβαια, ο αριθμός των γυναικών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και εν γένει θύματα διακρίσεων στο χώρο της εργασίας είναι πολύ υψηλότερος. Οι γυναίκες δεν τολμούν να παραπονεθούν για να μη χάσουν τη θέση εργασίας και να μη διασυρθούν. Η εξάρτησή τους από την εργασία είναι συχνά συνώνυμη με διαφόρων ειδών πιέσεις». Σύμφωνα με έρευνες, που έχουν γίνει αλλά και τις εκτιμήσεις των εισηγητριών, μια στις δυο εργαζόμενες γυναίκες έχει πέσει θύμα διάκρισης στο χώρο εργασίας.

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories