Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες με το πλήθος των ανθρώπων να περπατάνε ανάμεσα στα αυτοκίνητα, διανύοντας χιλιόμετρα στο εθνικό δίκτυο, με σημαίες και σακβουαγιάζ.

Αυτό που κάνει αίσθηση στα ξένα ΜΜΕ είναι ο λόγος που αυτοί οι άνθρωποι, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, περπατάνε τόσα και τόσα χιλιόμετρα για να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος.

Διαμαρτύρονται για την ανεργία και ζητούν μία καλύτερη ζωή στην χώρα όπου ζουν. Η είδηση έχει παίξει σε αρκετά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ενώ εξίσου αρκετοί ξένοι συνδικαλιστικοί φορείς έχουν δηλώσει την συμπαράστασή τους.

Μήνυμα συμπαράστασης προς τον αγώνα πορείας απέστειλε την Τρίτη, το επίσημο εργατικό συνδικάτο της Κολομβίας. Παράλληλα, ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναπαράγοντας τα ρεπορτάζ των ελληνικών ΜΜΕ κάνουν αναφορές για το θέμα.

Σημειώνουμε ότι στην πορεία, πέρα από τον ομογενή κύριο Παναγιώτη που ταξίδεψε από την Σουηδία για αυτόν τον λόγο, συμμετέχουν ομάδες Ισπανών, Ιταλών,  Γάλλων και Γερμανών που περπατούν, θέλοντας να περάσουν και αυτοί το μήνυμα κατά της ανεργίας.

Γνωρίζουν, βλέπετε, ότι η ανεργία είναι ένα πρόβλημα διεθνές που απασχολεί και τις νέες γενιές στις χώρες τους, αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται στους λαούς του κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο.

patrasevents.gr