Τι παίζει στην Πάτρα; – Δείτε την πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου!

Eναλλακτικές προτάσεις για το διήμερο

Χριστουγεννιάτικες και μη παραστάσεις, το κοντσέρτο της Πολυφωνικής και ταινίες για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες, περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου. Επιλέξτε αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο και περάστε αυτό το διήμερο… εναλλακτικά.

“Το κορίτσι που επιμένει” στο Θέατρο Act

«Το κορίτσι που επιμένει»

 (ή πως φτιάχτηκε ο άσπρος πλανήτης της αγάπης)

Το θέατρο act παρουσιάζει το παραμύθι για μικρούς και μεγάλους «Το κορίτσι που επιμένει» σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα.

Πρόκειται για τη βασική παραγωγή της παιδικής σκηνής τουact για τη σεζόν 2015-2016. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο κάθε Σάββατο και Κυριακή για το κοινό και καθημερινές για τα σχολεία.

Υπόθεση

Μια φορά κι ένα καιρό ένα κορίτσι κι ένα αγόρι γεννιούνται και μεγαλώνουν μαζί. Και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις αγαπιούνται και παντρεύονται και είναι έτοιμοι να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Όμως, στα παραμύθια, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Πάνω στην κορύφωση της ευτυχίας τους, τη μέρα του γάμου τους, ο θεός του Κάτω Κόσμου, ο Πλούτωνας, κλέβει το αγόρι. Η λύπη του κοριτσιού είναι τόσο μεγάλη που οι υπόλοιποι θεοί συγκινούνται και αποφασίζουν να το βοηθήσουν να φέρει πίσω τον αγαπημένο της. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, στο οποίο, το κορίτσι μας, θα αντιμετωπίσει τα εμπόδια και τους κωμικούς χαρακτήρες του Κάτω Κόσμου σε μια σειρά από αστεία επεισόδια γεμάτα μουσική και τραγούδι. Πείθει τον απρόθυμο Βαρκάρη, παίρνει με το μέρος της τον τρικέφαλο Κέρβερο και κερδίζει τη συμπάθεια της ευαίσθητης Περσεφόνης, πριν τη μεγάλη αναμέτρησή της με τον ίδιο τον Πλούτωνα. Η τελική λύση θα είναι δίκαιη για όλους.

Το κορίτσι που επιμένει  είναι μία παράσταση γεμάτη ζωντανή μουσική, τραγούδι και πολύ χιούμορ. Χρησιμοποιούνται τεχνικές σωματικού θεάτρου με καταιγιστικές εναλλαγές ρόλων, μουσικού θεάτρου με στοιχεία όπερας, ακόμα και κουκλοθεάτρου με ειδικά κατασκευασμένες κούκλες και σκηνικά αντικείμενα. Βασισμένη στη δύναμη της Ελληνικής Μυθολογίας διδάσκει σε μικρούς και υπενθυμίζει σε μεγάλους, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, την αξία της τόλμης και της προσπάθειας.

«Το κορίτσι που επιμένει»   (ή πως φτιάχτηκε ο άσπρος πλανήτης της αγάπης)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας

Παίζουν και τραγουδούν: Βασίλης ΔημακόπουλοςΑγγελικήΖωή ΚαραγκούνηΣοφία Νικολετάκη,Περικλής Σιούντας

Σκηνικά αντικείμενα – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Κινησιολογία: Σπύρος Κουβαράς

Διδασκαλία σκηνών κουκλοθεάτρου: Κορίνα Κοτσίρη

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Λαδά

Βιντεοσκοπήσεις – Φωτογραφίες προβών: Περικλής Παπανδρεόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας και εντύπων: Δημήτρης Γιαννακούλιας

Ηχογραφήσεις: NoiseBoxStudio

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αγγελική Καλλιάνου  (τηλ.  6937389383 και 6936122263),  Γεωργία Ηλιοπούλου(τηλ. 6980404262)

“Η Γκρι πόλη” στις Γραμμές Τέχνης

Η θεατρική ομάδα «Θέσπις» και το Art Apart παρουσιάζουν στις Γραμμές Τέχνης τη διαδραστική παιδική παράσταση:

«Η Γκρι Πόλη»
των Μαρία Αποστολάτου & Κωνσταντίνου Παλίλη

Κάθε Σάββατο: 18:00
Κάθε Κυριακή: 11:30 & 18:00

Θέατρο: Γραμμές Τέχνης (Μαιζώνος 271) Πάτρα
Είσοδος: 5€ για παιδιά 7€ για ενήλικες
Πληροφορίες- Κρατήσεις: 6906569578

Υπόθεση: Σε μια πόλη όπου όλοι οι άνθρωποι ζούσαν χαρούμενοι μέσα στα χρώματα και την ευμάρεια, ήρθε απ’ το Κάιζερστουλ το μακρινό μια Μάγισσα κι αφού φυλάκισε τη Νεράιδα των Χρωμάτων στο μαγικό δάσος, καταδίκασε τους κατοίκους να ζήσουν μέσα στο γκρι, τη δυστυχία και τη μιζέρια. Ένα κορίτσι, η Ελπίδα κατέχει τον μοναδικό μαρκαδόρο από τότε και με τη βοήθεια του φίλου της Άγγελου, πάνε κι ελευθερώνουν τη Νεράιδα. Τα δυο παιδιά με τη βοήθεια της Νεράιδας επαναστατούν κατά της Μάγισσας… το αποτέλεσμα θα το αποφασίσετε εσείς!

Τα παιδιά επιλέγουν το δικό τους τέλος. 

Συντελεστές 

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Μαρία Αποστολάτου- Κωνσταντίνος Παλίλης
Στίχοι: Σταύρος Δημόπουλος
Μουσική – Λυρικός Αφηγητής: Λούκα Μελής
Παίζουν οι Ηθοποιοί:
Μαρία Κουρούσια
Φίλιππος Παπαδόπουλος
Αννίτα Σπιθάκη
Παναγιώτα Βούλγαρη
Μαρία Αποστολάτου
Κωνσταντίνος Παλίλης
Επιμέλεια Σκηνικών- Κοστουμιών: ARThow

Δυο λόγια απ’ τους Δημιουργούς: 

Η «Γκρι Πόλη», είναι βγαλμένη απ’ την σύγχρονη κοινωνία προσαρμοσμένη στα «παιδικά» πρότυπα. Στο έργο τα παιδιά αντιμετωπίζονται σαν ενήλικοι, αλλά έχοντας κρατήσει την αγνότητα και τον ρομαντισμό που επιβάλλει η ηλικίας τους. Ωστόσο δεν μπορούσαμε να μη λάβουμε υπ’ όψιν μας την αυξημένη νοημοσύνη και τη μεγαλοφυή αίσθηση του χιούμορ που διαθέτουν οι νέες γενιές! Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, οι άνθρωποι ερχόμαστε πιο κοντά και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για κάποιο σκοπό. Είναι η μοίρα μας τέτοια που δεν μας αφήνει να κάνουμε αλλιώς. Έτσι λοιπόν κι εμείς, βρεθήκαμε, ενώσαμε τις δυνάμεις μας φτιάχνοντας αυτήν την παράσταση και ήρθε η ώρα απόψε να σας δείξουμε την προσπάθειά μας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους πίστεψαν σ’ εμάς και τ’ όραμά μας και μας βοήθησαν με τη στήριξή τους σε διάφορους τομείς.

“Δον Καμίλλο” στο Θέατρο Αντίμετρο

Το Ελεύθερο Θέατρο με το έργο ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΛΟ θα δώσει τέσσερις ακόμη παραστάσεις: Πέμπτη 17/12 ,Παρασκευή 18/12, Σάββατο 19/12 στις 21.30 και Κυριακή 20/12 στις 20.30. Το έργο ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή Αντίμετρο  Φαβιέρου 5, Πάτρα.

Παίζουν: Κώστας Ηλιόπουλος ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ, Μίλτος Σπυρόπουλος ΠΕΠΟΝΕ, Σάκης Κλήρης ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ, Ρένα Πάλμου ΑΣΠΑΣΙΑ,Νίκος Διαμάντης ΦΛΟΥΡΑΤΟΣ, Μάχη Αντωνοπούλου ΚΥΡΙΑ, Χρήστος Κουστουμπάρδης ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ, Έρση Χαλιανδρού ΤΖΟΥΛΙΑ, Χριστόφορος Κωνσταντάτος ΜΑΡΙΟ.Η σκηνοθεσία είναι του Μίλτου Σπυρόπουλου. Η ενδυματολογική επιμέλεια της Θεοδώρας Τσούλου.Μουσική, Άκης Καλαφάτης. Σκηνικά: Σάκης Δελδήμος.Φωτογραφία, photosynthesis.GR. Δημόσιες σχέσεις –χορηγίες Γιάννα Γασπαρινάτου.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. Πέμπτη και Παρασκευή στα τρία εισιτήρια το ένα δωρεάν.

Τηλ.κρατήσεων: 6980.183305 Μίλτος Σπυρόπουλος και 6978.722053 Γιάννα Γασπαρινάτου. Λόγω αυξημένης ζήτησης κάνετε εγκαίρως τις κρατήσεις σας.

“Το Πνεύμα των Χριστουγέννων” στο Θέατρο Πάνθεον

Το Επίκεντρο+ και ο Μάριος Ιορδάνου παρουσιάζουν την παιδική παράσταση «ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» του Κάρολου Ντίκενς. 

Πρόκειται για την πιο διάσημη παγκοσμίως χριστουγεννιάτικη ιστορία σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου. Μία θεατρική παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και ενήλικες. Το μεστό, γεμάτο μηνύματα, έργο του Κάρολου Ντίκενς σε διασκευή και απόδοση Μάριου Ιορδάνου και Σοφίας Καζαντζιάν, μεταφέρεται επί σκηνής με ένα μαγικό συνδυασμό θεάτρου, κλασικού χορού σε μουσική Μότσαρτ και χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παράστασή του σε Ελλάδα, Βερολίνο και Ζυρίχη για τον σπουδαίο Νίκο Καζαντζάκη, ο Μάριος Ιορδάνου έρχεται να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή με μία ιδιαίτερη προσέγγιση το κλασικό παιδικό έργο του Κάρολου Ντίκενς με το διασκευασμένο τίτλο “Το πνεύμα των Χριστουγέννων”.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μάριος Ιορδάνου

Διασκευή – απόδοση κειμένου: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν

Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν

Φώτα: Χριστόφορος Τσακιρόπουλος

Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Τζούλια Μουρελάτου

Σύνοψη: Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Όλοι είναι χαρούμενοι στους δρόμους. Τραγουδούν και γιορτάζουν! Όμως ο Σκρουτζ, ένας γκρινιάρης και ιδιότροπος άνθρωπος, δεν αγαπά τα Χριστούγεννα και τους ανθρώπους. Αλλά αυτή τη χρονιά τον περιμένει μία έκπληξη… Τρία πνεύματα θα εμφανιστούν στο δωμάτιό του και θα προσπαθήσουν να του φανερώσουν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων: Την αγάπη! Άραγε θα τα καταφέρουν;

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Παραστάσεις: 19 και 20 Δεκεμβρίου

Ώρες: 12:00 και 17.00.
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου

“Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο” στο Θέατρο Λιθογραφείον

Το θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει την παράσταση “Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο”, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου, σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία Μαίρης Σιδηρά

Η ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται από τη μεριά των κομπάρσων της ομορφότερης ιστορίας του κόσμου. Τα ζώα βγήκαν στο προσκήνιο και έδιναν τη δική τους εκδοχή των γεγονότων, λέξη τη λέξη και πρόταση την πρόταση. Και είχε τόσο μα τόσο ενδιαφέρον…
Το κείμενο χρωματίστηκε με την παλέτα της ίδιας της ζωής. Από τα σκούρα χρώματα της λύπης ως τα φωτεινά της χαράς. Δεν θα μπορούσα να το κάνω κάπως αλλιώς.

Στο τέλος όμως όλα σκεπάστηκαν από τη λάμψη του άστρου, από το φως που συντηρεί τη ζωή και δίνει ελπίδα.
Γιατί πάντα θα πηγαίνουμε προς το φως, όσο σκοτάδι κι αν χύνουν οι καταρράκτες των καιρών μας
Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος

Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο, του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου
Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία: Μαίρη Σιδηρά
Παίζουν: Αναστασία Αρμένη, Λαμπρινή Ζώτου, Ευάγγελος Μιχάλης

Εικαστική επιμέλεια: Παναγιώτης Καρώνης
Σκηνικά, κοστούμια: Μαρία Αλανιάδη
Μουσική: Γιώργος Δίπλας
Τραγούδι, φωνητικά: Δώρα Πετρίδη
Φωτισμοί: Ευσταθία Δρακονταειδή
Δημιουργικό: Νίκος Πατρώνας
Τεχνική υποστήριξη: Ανδρέας Σκουλίδας
Κατασκευές: Αντώνης Μπαρμπέτας, Μιχάλης Σμυρλής

Παραγωγή: area51 – Θέατρο Λιθογραφείον

Από 19 Δεκεμβρίου 2015
Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη 9:30 μμ
Κάθε Σάββατο & Κυριακή 5 μμ
Γενική είσοδος: 10€
Μειωμένο: 8 €
(Παιδικά, μαθητικά, φοιτητικά, ανέργων, πολυτέκνων
Ομαδικό: 5€ (άνω των 10 ατόμων)
Κρατήσεις στο 2610 328394 και με μήνυμα στην σελίδα του Θεάτρου Λιθογραφείον στο facebook

Το ομώνυμο βιβλίο διατίθεται από τις εκδόσεις “Το Δόντι”
Ευχαριστούμε την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ για την βοήθεια στις πρόβες και την Μελίνα Κουτσοχέρα για την ουσιαστική συμβολή της στην δημιουργία της παράστασης.

«Tο κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα» στο Θέατρο Act

Το θέατρο act παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την παιδική παράσταση «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα»  του Χρήστου Μπουλώτη από το  Θέατρο Χωρίς Αυλαία για έξι παραστάσεις.

“…μια απλή βελόνα”… εκεί που η σκέψη κάνει το απλό πολύπλοκο και αφανίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια…

Tο Θέατρο Χωρίς Αυλαία ζωντανεύει την περιπέτεια της πολιτείας του Σαρλενάκ, όπου οι στενόμυαλοι κάτοικοι,  με πρωτεργάτη τον Δήμαρχο, στήνουν παγίδα στον ίδιο τους τον εαυτό. Ένα σωρό συμφορές έχουν πλακώσει την πολιτεία του Σαρλενάκ, όταν ξαφνικά εμφανίζεται από το πουθενά ένα παράξενο κορίτσι για να σώσει τους κατοίκους. Θα μπορέσει, όμως, ένα μικρό κορίτσι να βάλει μυαλό στους άπληστους  και άμυαλους δημοτικούς συμβούλους της πολιτείας;

Μέσα από τον κόσμο του κουκλοθεάτρου , του τρισδιάστατου θεάτρου σκιών και της ζωντανής μουσικής, μέσα από συνεχείς εναλλαγές κωμικών και δραματικών καταστάσεων, μέσα από την καυστική φαιδρότητα της κούκλας και τη μαγεία της σκιάς θα ταξιδέψουμε σ’ αυτήν την αλλόκοτη πολιτεία.

Το έργο είναι αυστηρά κατάλληλο για όλους – μικρούς και μεγάλους!

Συντελεστές:

Θεατρική διασκευή- σκηνοθεσία : Δημήτρης Σιούντας

Εικαστική σύνθεση-κούκλες-φιγούρες:  Κωνσταντίνα Αντωνιάδου

Μουσική: Περικλής Σιούντας που τη ζωντανεύει στη σκηνή μαζί με τον Θάνο Νικόπουλο.

Παίζουν: Κωνσταντίνα ΑντωνιάδουΠαναγιώτης ΠλατήςΔημήτρης Σιούντας.

«Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα»   | στο θέατρο act

19, 20, 26, 27, 28, 29 Δεκεμβρίου στις 18.00

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Διάρκεια παράστασης : 45 λεπτά

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610272037, 6936122263

Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο Πολυφωνικής στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου

Η κορυφαία εορταστική συναυλία της πόλης μας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ [ακριβώς], στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της  ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ[Διεύθυνση: Αρχιμουσικός, Γιάννης Μαυρίδης], των διαπρεπών σολίστ: ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ [mezzo soprano] και του συμπολίτη μας ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗ [varitono], της ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ [Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου] των ΠΑΙΔΙΚΗΣ & ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ, [Διεύθυνση: Ελένη Παπαδοπούλου- Αραβαντινού, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά], της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος], αλλά και της Ακαδημίας Χορού, Ελένης Μπαλαφούτη. Σύνολο 300 ερμηνευτές.

Η προπώληση των εισιτηρίων, που θα είναι για πλατεία και για εξώστη αριθμημένα, θα αρχίσει τηνΚυριακή 6 Δεκεμβρίου το πρωί στις 11 [άνοιγμα του πλάνου], στα γραφεία του Οργανισμού, ενώ από Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, εισιτήρια [αριθμημένα], θα διατίθενται και από το κατάστημα DISCOVER- one way, αλλά και από τα γραφεία της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [10-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα].

Το ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δημοτικού Ωδείου Πατρών αλλά και με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων.

Ένας εκ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το patrasevents.gr

«Η γυναίκα της θάλασσας» στο Θέατρο Αγορά

Το Θέατρο ΑΓΟΡΑ συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία ,ετοίμασε για την φετινή χειμερινή περίοδο την «Κυρά της θάλασσας» του Ερρίκου Ίψεν, ή την «Η γυναίκα της θάλασσας» όπως αρχικά ήταν.

Στην Κυρά της Θάλασσας ο σημαντικός Νορβηγός δραματουργός, μας περιγράφει αριστουργηματικά την οικογένεια του γιατρού Βάγκελ και την σχέση με την δεύτερη γυναίκα του, την Ελίντα, στην οποία έχουν προσάψει την προσωνυμία “κυρά της θάλασσας” λόγω της μεγάλης αγάπης της, αλλά και της εμμονικής σχέσης της με το απέραντο υγρό στοιχείο . Το έργο είναι μια ρομαντική ιστορία, που παρουσιάζει το αιώνιο δράμα της γυναίκας, αλλά και γενικά των ανθρώπων ,που πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην σιγουριά και το άγνωστο, ανάμεσα στην αναζήτηση και την θαλπωρή της οικογενειακής εστίας …ανακαλύπτοντας στο τέλος ότι η απώλεια εξιδανικεύει πρόσωπα και καταστάσεις, και πώς ο μόνος τρόπος για να βιώσεις την κτήση είναι η απώλεια του νόστου.

Η γυναίκα (όπως κάθε άνθρωπος) μπορεί όμως μόνο ελεύθερα να επιλέγει τον δικό της δρόμο. Αυτό είναι εν κατακλείδει το δ’ιδαγμα του έργου του Ίψεν, με την «ταξιδεμένη» Ελίντα να επιλέγει ελεύθερα την επιστροφή… Η σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής του έργου από τον Γιώργο Παπαδόπουλο, ταιριάζει απόλυτα στα συναισθήματα ,αλλά και στην νοσταλγικότητα του έργου αλλά και την ευαισθησία που εκπέμπουν τόσο οι διάλογοι και το κείμενο του έργου όσο και οι πολύ παραστατικές ερμηνείες των ηθοποιών, κατά την εξέλιξη του έργου. Επίσης είναι άμεση , η αίσθηση της ατμόσφαιρας της θάλασσας με την ταξιδιάρικη αίσθηση που δίνουν οι μουσικές από την Νοσταλγία ,την Βόλτα στη λίμνη, την Μπλέ νύχτα, και τους Ονειρόδρομους καθώς και τα συναισθήματα αγωνίας, ιλίγγου και περιπέτειας που κλείνουν την τρίτη πράξη με την μουσική από τα Παιχνίδια του δάσους. Έναρξη παραστάσεων Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015.

Παραστάσεις κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή

Συντελεστές της παράστασης

Μετάφραση: Ηλίας Λαμπρόπουλος Σκηνοθεσία : Κώστας Μαλαμής Σκηνικό: Θάνος Μπαλαφούτης Μουσική: Γιώργος Παπαδόπουλος Φωτισμοί: Νίκος Σμυρλής Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Μπολέτ: Γιαννούλη Διονυσία Μπάλεστεντ: Μαντάς Βαγγέλης Λίγκστραντ: Κολυπέρας Παναγιώτης Χίλντε: Ξούλου Βασιλική Βάνγκελ: Μπαρμπετάκης Αντώνης Άρνχολμ: Φωκάς Νώντας Ελίντα: Κανελλάκη Θεανώ Ξένος: Αντωνέλος Μιχάλης Εταιρεία Θεάτρου και Τέχνης Θέατρο «Αγορά»

Opera Chaotique στις Γραμμές Τέχνης

“ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ”

Τα άτακτα μοντέλα της Μονμάρτρης
και οι τραγικοί έρωτες των Μποέμ ζωγράφων του Παρισιού
εμπνέουν το εκκεντρικό δίδυμο των Tenorman & Voodoo Drummer ,
οι οποίοι με νέες συνθέσεις και απρόσμενες διασκευές
παρουσιάζουν το νέο τους σουρεαλιστικό cabaret show.

Είναι η εποχή της επανάστασης στην τέχνη, η εποχή της αμαρτίας, η πόλη του Φωτός είναι το κέντρο του κόσμου, όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες καταφθάνουν εκεί (Απολινερ,Χεμινγουει,Σατι, Ματις, Ρενουαρ, Μονε, Προυστ), η εποχή του Τουλούζ Λοτρέκ και του Μουλέν Ρουζ.

Οι Opera Chaotique εισέρχονται μέσα στα καμπαρέ και στα ατελιέ των ζωγράφων και γνωρίζουν τις σπουδαίες Μούσες που ενέπνευσαν τις μεγάλες δημιουργίες. Γνωρίζουν τον ΠΙκάσσο και τις αναρίθμητες γυναίκες του, τον Μοντιλιάνι και τη Ζαν, τη Σουζάν Βαλαντόν, την Κικί του Μοντπαρνάς κ.α., και εισάγουν στο πνέυμα της ελευθερίας και του μεγάλου πάθους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Γιώργος Τζιουβάρας (Tenorman) : Φωνή, Αφήγηση, Πιάνο
Χρήστος Κουτσογιάννης (Voodoo Drummer) : Ντραμς

ΕΝΑ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΤΟΥΕΤΟ

Με αναπάντεχα ανατρεπτικό χιούμορ, άκρως σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, οι Opera Chaotique έχουν καταφέρει μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια να χαρτογραφηθούν ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος. Το ιδιαίτερο αυτό δίδυμο που καταπατά επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ, δημιουργηθηκε το 2011 από τον Tenorman φωνή/αφήγηση και πιάνο και τον Voodoo Drummer στα ντραμς ξεχώρισε αμέσως για το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, τη μοναδική αισθητική και την σαρωτική σκηνική παρουσία τους.

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Στις ζωντανές τους εμφανίσεις οι Opera Chaotique εκτός από τις δικές τους συνθέσεις κουβαλάνε και όλη τους την τρέλα: Άριες που κορυφώνονται με punk ουρλιαχτά, τζαζ μελωδίες που πάλλονται στο ρυθμό αφρικανικών κρουστών, τρυφερά παραμύθια που μεταμορφώνονται σε σκοτεινούς εφιάλτες… Θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί, μελοποιήσεις ποιημάτων, πρωτότυπες συνθέσεις και τρελά πειραγμένες διασκευές… Ο Μαρκήσιος ντε Σαντ να κουβεντάζει με τον Charles Bukowski, ενώ το Φάντασμα της Όπερας ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη … Κάθε συναυλία των Opera Chaotique ειναι μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία, ένα σουρεαλιστικό ταξίδι σε τόπους κι εποχές όπου όλα είναι πιθανά και μια απολαυστικά χαοτική παράσταση.

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια από την ίδρυσή τους οι Opera Chaotique έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα, έχουν παίξει σε σημαντικά hotspots όπως το Faust, Sani Festival, Badminton, το Half Note Jazz Club, ο Μύλος, το Rockwave Festival και έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες ( Δ. Σαββόπουλος , Λ. Μαχαιρίτσας κ.α.)

…ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Πολύ γρήγορα κατάφεραν να διασχίσουν τα στενά μουσικά σύνορα της χώρας τους και να εμφανιστούν σε 11 μεγάλες Ευρωπαικές πόλεις, και σε 2 στην Ασία . Το πρόγραμμα των συναυλιών τους έχει πλέον σταθερές εμφανίσεις σε ιστορικά θέατρα, club και φεστιβάλ όπως το White Trash και Lido του Βερολίνου, το Theaterhaus της Στουτγκάρδης, το Harlem Jazz Club της Βαρκελώνης, το Backstage Club της Αγίας Πετρούπολης και το Secret Garden Party της Μ.Βρετανίας αλλά και περιοδείες σε Ιταλία και Πορτογαλία.

ΤΥΠΟΣ

Το πρωτότυπο κι αυθεντικό μουσικό τους στίγμα δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον Διεθνή Τύπο που έχει μεταξύ άλλων γράψει:
“Μια απόλυτα μοναδική, ουσιαστική και άρτια μουσική εμπειρία” (Where y’at Magazine, Νέα Ορλεάνη),
“Τζαζ, όπερα, εναλλακτικό ροκ, Αφρικανική μουσική και καμπαρέ συγκρούονται σε αυτήν την εκκεντρική παράσταση” (Time Out London, Μ.Βρετανία),
“Μια εντελώς νέα εμπειρία στην τζαζ και την όπερα” (Exberliner Mag, Γερμανία),
“Με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε κάτι πραγματικά αυθεντικό!” (BCN MES, Βαρκελώνη).
Το 2013 οι Opera Chaotique συμμετείχαν στις περιοδείες των Nouvelle Vague και των Tiger Lillies.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Το δισκογραφικό ντεμπούτο των Opera Chaotique έγινε το 2012 με το άλμπουμ “Death of the Phantom of the Opera”, που απέσπασε πολύ καλές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό: “Ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια τη εποχής μας” έγραψε το γερμανικό Gothic Magazine για το “Love Song”, ένα από τα τραγούδια που ξεχώρισαν αμέσως από την πρώτη τους αυτή δισκογραφική δουλειά ενώ τα περιοδικα Orkus και Jazz&Τζαζ το συμπεριέλαβαν στα CD τους. , στην οποία συμμετείχε ο Bob Brozman και ο Bleine Reininger των Tuxedomoon.
Ήδη κυκλοφορεί το νέο τους album με τίτλο “BUKOWSKI: Poems of a Dirty Old Man”. Το άλμπουμ αποτελείται από μελοποιημένα ποιήματα του Charles Bukowski και έχει τη μουσική συμβολή του θρύλου των μπλουζ Louisiana Red και του εκκεντρικού frontman των Tiger Lillies, Martyn Jacques.

Γενική Είσοδος: €10

Ster Cinemas

Τέλος, για τους λάτρεις του κινηματογράφου προτείνουμε Ster Cinemas στη Veso Mare, όπου προβάλλονται ταινίες για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

Για να δείτε ποιες ταινίες παίζονται, καθώς και το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Πηγή:patrasevents.gr

Σχόλια:

more recommended stories