ΤΕΛΟΣ τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού στα Νοσοκομεία – Ξεκινά η Πάτρα με 40 προσλήψεις

Τέλος δίνεται με πολιτική απόφαση του υπουργείου Υγείας στα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Νοσοκομείο “ο Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας, στο οποίο πρώτο σε πανελλαδικό επίπεδο δρομολογούνται άμεσα προσλήψεις ορισμένου χρόνου 40 καθαριστριών.

«Είναι μια πολύ σημαντική αλλαγή αυτή που γίνεται και είναι πολιτική επιλογή του Υπουργείου Υγείας. Αφορά τρία σημεία του νοσοκομείου: την καθαριότητα, τη φύλαξη και την τροφοδοσία. Ξεκινάμε με την καθαριότητα. Το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα είναι από τα πρώτα νοσοκομεία της Ελλάδας που εφαρμόζεται. Έτσι δίνουμε ένα τέρμα στα συνεργεία καθαρισμού, που υπάρχουν τόσο καιρό και λυμαίνονταν το χώρο της καθαριότητας, εκμεταλλευόμενοι στυγνά όλες τις γυναίκες που δούλευαν εκεί με μισθούς πείνας. Εμείς υλοποιούμε την απόφαση του υπουργείου που ήρθε να δώσει τέλος σε αυτές τις καταστάσεις”, σχολίασε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7»  το μέλος της διοίκησης του “Αγίου Ανδρέα”, Χαρά Μαρτσούκα.

Όπως εξήγησε η κυρία Μαρτσούκα ήδη υπάρχει η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων στις εφημερίδες. “Αφορά αυστηρά αυτούς που έχουν δουλέψει και έχουν εμπειρία καθαρισμού στο κτίριο αυτό, αλλά και από άλλα νοσοκομεία σε δεύτερη φάση. Όλο αυτό ξεκίνησε από τις προσπάθειες της 6ης ΥΠΕ κ.α. Μακροπρόθεσμα θα υπάρξει και οικονομικό όφελος”, υπογράμμισε.

Ενώ για τις εργαζόμενες στα συνεργεία καθαρισμού πρόσθεσε, «πολλές απ’ αυτές έρχονται κλαίγοντας και μας λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τα χαρτιά τους, γιατί δεν τους κολλούσε ένσημα και δεν τους δίνει βεβαίωση ο εργοδότης. Φανταστείτε σε τι συνθήκες δούλευαν.

Πλέον θα είναι με σύμβαση χρόνου, η οποία θα ανανεώνεται. Αφορά 40 θέσεις εργασίας. Αυτό θα επεκταθεί και στη φύλαξη και στην τροφοδοσία.

Θα κάνουν τα χαρτιά τους με σφραγισμένους φακέλους στις γραμματείες των νοσοκομείων. Οι προσλήψεις θα γίνουν αξιοκρατικά και θα αναρτηθούν. Μέχρι τις 23 Μαΐου είναι το χρονικό περιθώριο και από 1η Ιουνίου πιάνουν δουλειά».

Τέλος, αποκάλυψε ότι το σεισμόπληκτο κτίριο του νοσοκομείου παραδίδεται το Μάη και υπολογίζεται ότι τον Αύγουστο θα γίνει η μετεγκατάσταση.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories