Σοκ και στην Πάτρα από τον τραγικό χαμό του Παντελή Παντελίδη – Οι live εμφανίσεις στο Δρέπανο, τα cd του που γίνονταν ανάρπαστα και η βόλτα αναψυχής

Σοκ και θλίψη και στην Πάτρα, έχει προξενήσει από την ώρα που μαθεύτηκε το δυσάρεστο νέο του τροχαίου δυστυχήματος όπου έχασε τη ζωή του ο αυτοδημιούργητος λαικός τραγουδιστής από την Νέα Ιωνία και πρώην ανθυπασπιστής του Πολεμικού Ναυτικού Παντελής Παντελίδης.

Ο συμπαθής τραγουδιστής είχε πολλούς θαυμάστριες και θαυμάστριες και στην Πάτρα, κάτι που αποδεικνύεται και από τα πολλά cd που έχει πουλήσει στην περιοχή αλλά και από τον χαμό που γινόταν στις εδώ live μουσικές εμφανίσεις του. Κυρίως είχε εμφανιστεί και τραγουδήσει στην Πάτρα, στο κέντρο Volcano του Παναγιώτη Βασιλειάδη, στο Δρέπανο με πιο τελευταία φορά, μόλις πριν από λίγους μήνες, το Σάββατο 1η του Αυγούστου 2015. Λέγεται πως στην Πάτρα ο Παντελής Παντελίδης είχε έρθει για 1η φορά ως απλός θαμώνας για να ακούσει το πρόγραμμα του σπουδαίου λαικού τραγουδιστή από την Θεσσαλονίκη Βασίλη Καρρά στο Volcano. Τότε ο Βασίλης Καρράς που φημίζεται ότι στηρίζει τα νέα παιδιά, είχε ανεβάσει τον Παντελίδη στην πίστα λέγοντας στο κοινό πως απόψε σας συστήνω τον επόμενο μεγάλο τραγουδιστή της Ελλάδας.

Ο Παντελής Παντελίδης που ως καλλιτεχνικό φαινόμενο είχε ξεκινήσει από τα χιλιάδες, εκατομμύρια views στο διαδίκτυο, στο youtube, πρόλαβε στα τέσσερα με πέντε χρόνια που έγινε ευρέως γνωστός και πρώτο όνομα στα νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης να βγάλει τουλάχιστον 4 cd που όπως μας είπαν από το Πατρινό δισκοπωλείο Discover your way, πουλούσαν πολύ και ήταν περιζήτητα από τη νεολαία και όχι μόνο. Τα cd του ήταν το «Ουράνιο τόξο που του λείπανε δύο χρώματα», οι «Αλκοολικές νύχτες», ο πιο ίσως επιτυχημένος δίσκος του, το «Πανσέληνος και κάτι εκπνοή» και το πιο τελευταίο του «Πανσέληνος και κάτι εισπνοή, μέρος Ι» που ήταν ep. Όλοι οι δίσκοι του είχαν κυκλοφορήσει από την εταιρεία Minos Emi.

Σίγουρα το επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσουν και best of συλλογές και πιθανόν αν υπήρχαν ακυκλοφόρητα τραγούδια του ερμηνευτή και συνθέτη, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως είχε γράψει και συνθέσει και τα περισσότερα τραγούδια απ’ όσα είχε ερμηνεύσει. Πολλοί βέβαια θεωρούσαν πως τα τραγούδια του έμοιαζαν μεταξύ τους, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός πως κομμάτια όπως το «Παραμυθιάζομαι», το «Δεν ταιριάζετε σου λέω», «Συνοδεύομαι», «Όνειρο ζω», κ.α. είχαν αγαπηθεί με πάθος από τον κόσμο ενώ το «Δεν ταιριάζετε σου λέω» που ήταν ένα απόλυτα βιωματικό τραγούδι που το είχε γράψει ο Παντελής Παντελίδης όταν τον είχε παρατήσει μία κοπέλα που είχε δεσμό, τραγουδήθηκε και πολύ και από το κοινό αλλά και από άλλους συναδέλφους του.

Το thebest.gr επικοινώνησε και με τον επιχειρηματία Μιλτιάδη Ανδριόπουλο από το κέντρο «Αστέρια Live», ο οποίος ανέφερε πως «ο Παντελίδης ήταν ένα καλό παιδί και ταλαντούχος καλλιτέχνης. Ήταν ένας ανερχόμενος καλλιτέχνης και είχε φυτέψει το δεντράκι του στον καλλιτεχνικό χώρο και θα θέριζε στο μέλλον τους καρπούς. Είναι πραγματικά άδικο, ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Ως Αστέρια Live του είχαμε κάνει πρόταση να έρθει να εμφανιστεί, τόσο στο χειμωνιάτικο όσο και στο καλοκαιρινό μαγαζί αλλά δεν έτυχε να έρθει, δεν μπορέσαμε να βρούμε μία βατή ημερομηνία. Ήταν μία χαρά, ένα καλό παιδί».

Στην Πάτρα ο Παντελής Παντελίδης είχε αποκτήσει και φίλους και τον περασμένο Μάιο περνώντας από τα μέρη μας απλά ως αναψυχή, κάθισε για λίγη ώρα και απόλαυσε τον καφέ του, έχοντας στην παρέα του, τον επιχειρηματία Άκη Καραβιώτη.

Να σημειώσουμε ακόμα πως ο εκλιπών τραγουδιστής είχε καταφέρει κάτι μοναδικό, όχι μόνο να είναι περιζήτητος και στα μαγαζιά όπου εμφανιζόταν όπως στη Θεσσαλονίκη πρόσφατα να σχηματίζονται εν μέσω της οικονομικής κρίσης στοίβες από λουλούδια – γαρύφαλλα, αλλά και το κοινό να είναι πολύ εκδηλωτικό μαζί του. Όλοι ήθελαν μία φωτογραφία μαζί του, να τον χαιρετήσουν, νιώθοντας τον σαν ένα δικό τους πολύ κοντινό άνθρωπο. Μάλιστα ο ίδιος συνέχιζε να μένει στην ίδια γειτονιά όπου μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία και δεν είχαν πάρει τα μυαλά του αέρα από την απίστευτη επιτυχία.

Με την ταχύτητα ωστόσο πρέπει να είχε ένα θέμα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κατά το παρελθόν είχε ξαναπέσει θύμα τροχαίου, μόνο που αυτή τη φορά έμελλε να είναι το μοιραίο.

*Στο μεταξύ συγκινητικά είναι τα μηνύματα των συναδέλφων του τραγουδιστών μέσω δηλώσεων στα Μέσα ενημέρωσης ή στους λογαριασμούς στα social media. Ο Βασίλης Καρράς είπε «Αφήστε με, έχασα το παιδί μου, έφυγε ο γιος μου, έφυγε το παιδί μου».

Η σελίδα στο ιντερνετ, του νυχτερινού μαγαζιού Teatro όπου θα ξεκινούσε από την Παρασκευή εμφανίσεις ο Παντελής Παντελίδης μαζί με την Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη κοσμείται πλέον από μία μαύρη εικόνα. Ο Γιάννης Πλούταρχος, που είχε συνεργαστεί με τον Παντελίδη, μιλώντας στο κανάλι του ΑΝΤ1 δήλωσε, «δεν μπορώ να το πιστέψω. Τι να πω ρε παιδιά; Ήρθε, έκανε ταραχή κι έφυγε. Ξέρω τι παιδί ήταν, χρυσό παιδί, είχα συνεργαστεί μαζί του και ξέρω. Είμαι συγκλονισμένος, δεν έχω λόγια. Είμαι ταραγμένος, υπήρξε ήταν καλός τραγουδιστής».

Ο Πατρινός ποδοσφαιριστής Κώστας Κατσουράνης είπε πως «ο Παντελίδης ήταν η μόνιμη παρέα μας στην Εθνική ομάδα και πως τα τραγούδια του συντρόφευαν τα ταξίδια της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ο σπουδαίος Γιώργος Νταλάρας στο δικό του μήνυμα ανέφερε πως «έφυγε σήμερα ένα νέο παιδί μ’ ένα τρόπο άδικο, φρικτό», ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αφιέρωσε στον Παντελίδη το κομμάτι «Ο Κουρσάρος» ενώ ο Stan (Στράτος Αντιπαριώτης) με μήνυμα του στην σελίδα του στο facebook, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη τονίζοντας πως «είναι κρίμα να χάνονται νέοι άνθρωποι στην άσφαλτο».

Eπιμέλεια – Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Παντελής Παντελίδης τον περασμένο Μάιο για καφεδάκι στην Πάτρα, διακρίνεται αριστερά και ο επιχειρηματίας Άκης Καραβιώτης.

thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories