Περιμένουν πρόσφυγες και μετανάστες στην Πάτρα – Κονδύλι στον Εμπορικό Σύλλογο για την αγορά προϊόντων!

Στοιχείο που προετοιμάζει την Αχαϊκή πρωτεύουσα για την άφιξη μεταναστών και προσφύγων αποτελεί το κονδύλι 50.000 σε 23 επιλεγμένους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, μεταξύ αυτών και της Πάτρας που, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υπάρχουν ή θα υπάρξουν αυξημένες προσφυγικές ροές και συγκεντρώσεις σε hot spots, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

«Αν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση και παραμείνουν κλειστά τα σύνορα στην Ειδομένη, η Πάτρα μπορεί να αποβεί σε πύλη εξόδου για μετανάστες και πρόσφυγες τον επόμενο καιρό», δήλωσε στο PatrasTimes.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Γ. Ρώρος.

«Υπάρχουν πιθανότητες να δεχθούμε μετανάστες και πρόσφυγες. Για το λόγο αυτό η ΕΣΕΕ διαθέτει χρηματικό ποσό σε εμπορικούς συλλόγους της χώρας, μεταξύ αυτών και της Πάτρας, προκειμένου να αγοράσουμε σε χαμηλές τιμές, αφού θα υπάρξει πλαφόν, μεταξύ των καταστημάτων μας, τα απαραίτητα προϊόντα γι’ αυτούς τους ανθρώπους», προσέθεσε ο κ. Ρώρος.

Τα προϊόντα θα αγοραστούν και θα δοθούν αποκλειστικά από την τοπική αγορά.

Τα σχετικά τιμολόγια που θα εκδοθούν, θα εξοφληθούν απευθείας από την ΕΣΕΕ.

Για όσες εμπορικές επιχειρήσεις επιθυμούν αυτοτελώς να προχωρήσουν σε δωρεές/προσφορές προϊόντων, η ΕΣΕΕ θα λειτουργήσει ως πανελλαδικός συντονιστής, ενώ όλες οι σχετικές κινήσεις μπορούν να απευθύνονται στην ειδική υπηρεσία των ΕΛΤΑ, ώστε να προωθούνται χωρίς κόστος μεταφοράς, απευθείας στα σημεία διέλευσης και συγκέντρωσης των προσφύγων.

patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories