Περίεργες καταστάσεις με τα οικονομικά σε πανίσχυρο σωματείο στην Πάτρα

Σωρεία ερωτηματικών για το τι ακριβώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τα οικονομικά σωματείου που εδρεύει στην Πάτρα, τα οποία αφορούν σε είσπραξη από συγκεκριμένα πρόσωπα  χιλιάδων ευρώ , καταγγέλλουν μέλη του, ανοίγοντας σοβαρό θέμα

Όπως προκύπτει από επίσημα παραστατικά μόνο μέσα στο 2014 μέλη του προεδρείου εισέπραξαν  ποσό 13.000 ευρώ με το αιτιολογικό της ημεραργίας, ποσό το οποίο δεν δηλώθηκε ποτές ως εισόδημα καθώς δεν κόπηκε ποτέ Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών.

Το θέμα με τα λεφτά που μπαίνουν στα ταμείο του σωματείου – πέρα από αυτά που αφορούν σε ημεραργίες και τα οποία είναι καθαρά έσοδα καθώς δεν αφορούν σε έξοδα μετακίνησης ή οποιαδήποτε άλλα έξοδα – έχει και προέκταση καθώς ένα μέλος της διοίκησης, όπως προκύπτει από τους απολογισμούς , μόνο για το 2014 πήρε επίδομα 5% , με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και φυσικά χωρίς παραστατικά.

Τα τρία μέλη της διοίκησης μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου για ίδρυση κοινοπραξίας με νομική μορφή, καταγγέλλονται πως έκαναν και το απίστευτο. Δεν προχώρησαν σε ολοκλήρωση της σύστασης της, παίρνοντας ως όφειλαν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου από την εφορία και ανοίγοντας βιβλία με τα απαιτούμενα φορολογικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα , Ίδρυσαν μια άτυπη κοινοπραξία , εισπράττοντας χρήματα από τα μέλη της , κόβοντας αποδείξεις και βάζοντας σφραγίδα η οποία δεν έχει και ως εκ τούτου δεν αποτυπώνει πουθενά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Από το Σεπτέμβριο του 2014 έως και τώρα με τον ίδιο τρόπο,  8.000 ευρώ έχουν γίνει προσωπικό εισόδημα του καθενός. Πέραν όλων αυτών τίθεται σοβαρό ερώτημα γιατί δεν έχει ελεγχθεί από κανέναν η δήθεν κοινοπραξία που συστήθηκε, για το αν έχει πάρει αριθμό Εμπορικού Μητρώου χωρίς να διαθέτει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και αν ναι, ποιοι υπηρεσιακοί αλλά και πολιτικοί παράγοντες έχουν βάλει το χεράκι τους και έχουν μεριμνήσει  γι’ αυτό.

Πηγή: patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories