Πεζοπορία από την Πάτρα στο Σύνταγμα κατά της ανεργίας … εντός Απριλίου!

Για το πρώτο 10ημερο του Απριλίου, προγραμματίζεται η πορεία 220χλμ από την Πάτρα έως το Σύνταγμα με σκοπό τη δυναμική διαμαρτυρία ανέργων, φορεών, νέων και συλλόγων για την ανεργία που “μαστίζει” την Αχαϊκή Πρωτεύουσα.

Πρόκειται για πρόταση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη που ψηφίστηκε κατά πλειοψήφια στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, για την καταπολέμηση της ανεργίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”.

Επικεφαλής της πορείας “αγώνα” όπως την χαρακτήρισε ο κ. Πελετίδης θα είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό όπως δήλωσε στο ΑΝΤΕΝΝΑ Πάτρας 105,4 ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Πατρέων, Ανδρέας Αντωνόπουλος “τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η ενημέρωση των πολιτών, των λαϊκών συνοικιών της πόλης, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποιήση αυτή, διατρανόντας την αντίδραση τους στην υπάρχουσα κατάσταση”.

Επιπλέον κ. Αντωνόπουλος ανέφερε πως σκοπός της Δημοτικής Αρχής, είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ανέργων όλων των ηλικιών. 

Σχετικά με την διοργάνωση της πεζοπορίας, κατέστη σαφές πως θα ακολουθούν οχήματα “υποστήριξης” των συμμετεχόντων, ενώ προγραμματίζονται παράλληλες εκδηλώσεις κατά μήκος της διαδρομής. 

«Η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων θα είναι διαδρομή αγώνα, θα καλέσουμε σε συμπαράσταση, σε από κοινού διεκδίκηση, τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια τους χώρας, και ιδιαίτερα τους δήμους από τα όρια των οποίων θα περνά η πορεία». Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «θα ζητηθεί από τους δημοτικές αρχές και φορείς να ενισχύσουν, να βοηθήσουν και να διευκολύνουν την πορεία στα ζητήματα διαμονής, διατροφής», ενώ στους ενδιάμεσους σταθμούς θα γίνονται συναντήσεις και εκδηλώσεις σε συνεργασία με δήμους, φορείς και άλλους», δήλωσε κατά την εισήγηση του χθες ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Το θέμα της ανεργίας ήταν το μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και, όπως είπε ο δήμαρχος, «σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο». Στο δήμο μας είναι καταγεγραμμένοι 15.638 μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το 2015», ενώ, όπως συμπλήρωσε, «10.721 άνεργοι δεν εντάσσονται στους μακροχρόνια ανέργους».

tempo24.gr

Σχόλια:

more recommended stories