Πατρών-Κορίνθου: Πώς σκάνε τα λάστιχα των διερχόμενων οδηγών- Οι κίνδυνοι και οι… χρυσές δουλειές των βουλκανιζατέρ!

Είναι βράδυ. Γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας επιστρέφει με το αυτοκίνητό του από την Αθήνα όπου είχε ανέβει για δουλειάς. Οδηγεί αμέριμνος στην υπό κατασκευή Πατρών-Κορίνθου (Ολυμπία Οδός).

Ξαφνικά ο οδηγός ενός Ι.Χ. που βρίσκεται ακριβώς πίσω του, του αναβοσβήνει τα φώτα. «Θα θέλει να με προσπεράσει», σκέφτεται ο συμπολίτης. Κάνεις δεξιά του δίνει χώρο, εκείνος όμως παραμένει πίσω του και συνεχίζει να του κάνει σινιάλο με τα φώτα. Ο Πατρινός δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. Μετά από κάποια χιλιόμετρα βρίσκει ένα άνοιγμα στο δρόμο μπαίνει μέσα και ο άγνωστος τον ακολουθεί.

Εκεί, τελικά αποκαλύπτεται το πρόβλημα… και τα δύο αριστερά λάστιχα του αυτοκινήτου του συμπολίτη είναι σκασμένα και έχουν χάσει αρκετό αέρα. Σαστίζει δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς στο καλό συνέβη αυτή η γκαντεμιά, να σκάσουν και τα δύο ταυτόχρονα. Ο έτερος οδηγός τον συμβουλεύει να πάει σιγά- σιγά μέχρι την Ακράτα, η δεν απέχει πολύ, κι εκεί να βρει ένα βουλκανιζατέρ για να φτιάξει την ζημιά. Έτσι και γίνεται.

Αφού ο συμπολίτης και η γυναίκα του κάνουν το σταυρό τους που δεν τους συνέβη κάτι χειρότερο, φθάνουν στην Ακράτα και, για καλή τους τύχη βρίσκουν ένα βουλκανιζατέρ ανοικτό όπου και φτιάχνουν τα λάστιχα. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δε τους λύνει και την απορία για το πώς μπορεί να έσκασαν και τα δύο ταυτόχρονα και μάλιστα από την ίδια πλευρά.

Όπως τους εξηγεί το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό και στο μαγαζί του καταφθάνουν συχνά πυκνά οδηγοί αυτοκινήτων αλλά και μηχανών που έχουν πάθει το ίδιο. Κατά πως φαίνεται υπεύθυνα για το πρόβλημα είναι τα… έργα κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού.

Οι εργάτες τοποθετούν σε διάφορα σημεία κορύνες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, όταν όμως οι κώνοι αυτοί πρέπει να μετακινηθούν, δεν βγαίνουν μαζί τους και οι πρόκες που μπαίνουν μέσα στην άσφαλτο. Οι πρόκες σπάνε, αφαιρείται ο κώνος και τα σιδεράκια που απομένουν είναι εκείνα που τρυπάνε τα λάστιχα των διερχόμενων οδηγών…

Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι μόνο το κόστος που επωμίζονται οι συμπολίτες για την επιδιόρθωση ή αντικατάσταση των ελαστικών είναι κυρίως ο μεγάλος κίνδυνος τροχαίο ατυχημάτων που καραδοκεί, ειδικά όσον αφορά τις μηχανές.

Μήπως λοιπόν οι αρμόδιοι, εάν βέβαια ισχύουν οι καταγγελίες των συμπολιτών, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο με τον οποίο αλλάζουν θέσεις στις κορύνες;

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories