Μπορεί οι φόβοι για το… grexit να έχουν απομακρυνθεί για τα καλά, σε σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε στο πολιτικό σκηνικό το καλοκαίρι του 2015, όμως αρκετοί Πατρινοί επιχειρηματίες συνεχίζουν να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν επιλέγουν τράπεζες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά κυρίως τράπεζες των γειτονικών κρατών στα Βαλκάνια, ξέροντας ότι εκεί, το χρήμα που θα βάλουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς, θα έχει αξία.

Έτσι, μεταφέρουν τα χρήματα τους σε χώρες όπως η Αλβανία ή και η Βουλγαρία, γνωρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να γλιτώσουν την φορολογία, ενώ ταυτόχρονα θα πάρουν και υψηλό επιτόκιο, σε σύγκριση τουλάχιστον με την αξία που έχουν εκεί τα προϊόντα.

Πολλοί, μάλιστα, από αυτούς τους επιχειρηματίες προεκτείνουν το όλο θέμα και σκέφτονται ακόμα και να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στις παρθένες αγορές των χωρών των Βαλκανίων, ακολουθώντας τον δρόμο που έχουν χαράξει ήδη αρκετοί συμπατριώτες τους, τόσο από την Πελοπόννησο, όσο κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα.

patrasevents.gr