ΠΑΤΡΑ: 48ωρο “λουκέτο” σε εστιατόριο λόγω φοροδιαφυγής! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Σαρανταοκτάωρο λουκέτο σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής των Βραχνεϊκων γιατί… δεν έκοβε αποδείξεις! Το “σφράγισμα” του καταστήματος έγινε χθες και μάλιστα στην πρόσοψή του επικολλήθηκε μεγάλη ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται ο λόγος του λουκέτου! Η φοροδιαφυγή εξακριβώθηκε από στελέχη του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδος, όμως δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον αριθμό των αποδείξεων που δεν έκοβε ο επιχειρηματίας.

Το “σαφάρι” του ΣΔΟΕ σε καταστήματα της Πάτρας συνεχίζεται με αμαίωτο ρυθμό και με τα κλιμάκια να “χτενίζουν” την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν τους επιχειρηματίες που δεν κόβουν αποδείξεις.

Το «λουκέτο» στα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια κ.λπ. μπαίνει επιτόπου με πράξη των οργάνων που διενεργούν τον έλεγχο και -εφόσον αυτό απαιτείται – η επαγγελματική εγκατάσταση σφραγίζεται και με τη συνδρομή της τοπικής αστυνομικής Αρχής. Έξω από την επιχείρηση αναρτάται υποχρεωτικά και πινακίδα με την ένδειξη «Κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής».

Εάν η επιχείρηση στην οποία μπαίνει λουκέτο είναι υπότροπη για την ίδια παράβαση μέσα στην ίδια χρήση (δηλαδή βρέθηκε το 2013 να μην έχει εκδώσει αποδείξεις), τότε αυτόματα το λουκέτο θα επεκτείνεται από τις 48 ώρες στον ένα μήνα.

Όταν το πλήθος των αποδείξεων που δεν έχουν εκδοθεί ξεπερνά τις 10 ή υπερβαίνει σε αξία τα 500 ευρώ, αμέσως με την ολοκλήρωση του ελέγχου υποβάλλουν μηνυτήρια αναφορά και ζητούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα την κατά προτεραιότητα εκδίκαση της υπόθεσης με βάση τα πορίσματα του φορολογικού ελέγχου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και για τις συγκεκριμένες συναλλαγές που δεν έχουν εκδοθεί στοιχεία επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τεσσάρων μηνών και σε υποτροπή (εντός τριετίας) ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Σε κάθε περίπτωση, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των εφοριών επιβάλλουν επιτόπου πρόστιμα σε επιχειρήσεις, επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν κόβουν τιμολόγια και αποδείξεις για τις συναλλαγές που πραγματοποιούν με τους πελάτες τους. Αν αρνηθούν να παραλάβουν τις πράξεις, τότε θ΄ ακολουθεί θυροκόλλληση.

11770001 copy

11770005 copy

Πηγη: dete

 

Σχόλια:

more recommended stories