ΠΑΤΡΑ: Χωρίς χειρουργούς μαστού το Νοσοκομείο Ρίο – ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Αδειάζει το ΠΠΝΠ από πανεπιστημιακούς γιατρούς και το Πανεπιστήμιο από καθηγητές, λόγω συνταξιοδοτήσεων. Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει γίνει ο μεγάλος πονοκέφαλος για τις πρυτανικές αρχές της Πάτρας.

Το ασφυκτικό πρόβλημα που δημιουργείται περιέγραψε ο Χάρης Μπονάνος πρώην Διοικητής του ΠΠΝΠ, μιλώντας σε εκδήλωση της οικονομικής εφημερίδας “Σύμβουλος Επιχειρήσεων”,  θέτοντας το ζήτημα των αθρόων συνταξιοδοτήσεων   πανεπιστημιακών.

“Σε λίγα χρόνια, όχι πολλά -λιγότερα από δέκα- δεν θα υπάρχουν πανεπιστημιακές κλινικές” παραδέχτηκε ο αναπληρωτής Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, υπεύθυνος Φοιτητικής Μέριμνας και Υποδομών, Ενέργειας και Αειφορίας  Γεώργιος Αγγελόπουλος, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο και σημαντικό θέμα που θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηριστικό είναι αυτό που συμβαίνει στο ΠΠΝΠ με την έλλειψη εξειδικευμένων χειρουργών μαστού,καθώς τους προηγούμενους μήνες συνταξιοδοτήθηκε και το τελευταίος καθηγητής.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, οι πρυτανικές αρχές ασκούν πίεση προς το υπουργείο Παιδείας για την έγκριση περισσότερων θέσεων ΔΕΠ, εκ των οποίων ορισμένες θα αφορούν την ιατρική σχολή.

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories