ΠΑΤΡΑ: Το κλείσιμο των συνόρων στέλνει πρόσφυγες στο νότο! Επανάληψη του φαινομένου των Αφγανών το 2009;

Ο κίνδυνος να ανοίξει «το μέτωπο» της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κινούνται τα τελευταία 24ωρα στις Εθνικές οδούς με κατεύθυνση τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα είναι ορατός.

Όσο τα σύνορα των Σκοπίων είναι κλειστά και ύστερα από την απόφαση και άλλων κρατών να μην επιτρέπουν την διέλευση προσφύγων και μεταναστών, εκτιμάται ως πολύ πιθανό ενδεχόμενο οτι η κατεύθυνση των προσφυγικών ροών θα αλλάξει φορά με κατεύθυνση προς τη Δύση.

Μεσούσης της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, έχει εκτιμηθεί ως σοβαρό και πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να προκύψει θέμα έλευσης χιλιάδων μεταναστών προς τις περιοχές που αποτελούν πύλες εξόδου προς την Ιταλία, γεγονός που θα προκελέσει μείζον ζήτημα και θα ανοίξει «μέτωπο» με τις Ιταλικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες «πηγές», η Ιταλία τηρεί μέχρι στιγμής στάση αναμονής, στο θέμα, αφού μέχρι τώρα η μόνιμη κίνηση μεταναστών προς την Ελλάδα έχει αποφορτίσει το πρόβλημα που η χώρα αντιμετώπιζε πριν από μερικούς μήνες.

Ωστόσο εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της κίνησης μεταναστών προς τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όσο η κατάσταση κλιμακώνεται στα βόρεια σύνορα της χώρας μας.

Οι ίδιες «πηγές» ανέφεραν οτι το ενδεχόμενο κίνησης χιλιάδων μεταναστών προς την Δυτική Ελλάδα, δεν αποτελεί μέχρι στιγμής για τις Ελληνικές Αρχές στοιχείο ικανό για την δημιουργία σχεδίου ανάσχεσης, κάτι που για τους γνωρίζοντες αποτελεί κίνδυνο.

Σημειώνουν δε οτι αν δεν εκπονηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο, τότε ενδέχεται να προκύψουν αναξέλεγκτες-μη διαχειρίσιμες καταστάσεις.

Πηγή: dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories