Είναι μία πλατεία που, ειδικότερα το καλοκαίρι, συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, με την νεολαία να την προτιμά και την όλη περιοχή να βρίσκεται σε άνοδο, έχοντας μετατραπεί σε στέκι φοιτητών.

Όμως η πλατεία Καποδίστρια, μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας, απέναντι ακριβώς, από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, όμως η εικόνα της θυμίζει… μικρό λιβάδι.

Ο λόγος; Τα χόρτα, τα λουλούδια και τα φυτά που υπάρχουν γύρω από την προτομή του μεγάλου Έλληνα Ιωάννη Καποδίστρια, έχουν θεριέψει και… απειλούν να τον ξεπεράσουν στο ύψος.

Προφανώς έχουν αρκετό καιρό να κλαδευτούν. Φυσικά, η ανθισμένη φύση και η αίσθηση να νομίζεις ότι είσαι σε ένα μικρό λιβάδι, κάπου μακριά στην εξοχή, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεσαι στο κέντρο της Πάτρας, είναι ένα πλεονέκτημα για την περιοχή και τον κόσμο.

Όμως το κακό είναι ότι πλησιάζει καλοκαίρι και αν δεν γίνει κάτι για να κοπούν τα χόρτα, να κουρευτεί το γκαζόν και όλα τα σχετικά, τότε είναι αρκετά πιθανό να φωλιάσουν τίποτα φίδια και τρωκτικά στα παρτέρια της πλατείας πουφυσικά δεν θα αρέσουν και τόσο στους ανθρώπους που συχνάζουν εκεί για να πιουν το καφεδάκι ή το κρασάκι τους.

Για αυτό και τα συνεργεία του Δήμου κάτι θα πρέπει να κάνουν άμεσα. Οι φωτογραφίες άλλωστε του Πάνου Ζησιμόπουλου για το patrasevents.gr μαρτυρούν την κατάσταση από μόνες τους.

Πλατεία στο κέντρο της Πάτρας θυμίζει… μικρό λιβάδι - Δείτε φωτογραφίες  Πλατεία στο κέντρο της Πάτρας θυμίζει… μικρό λιβάδι - Δείτε φωτογραφίες  Πλατεία στο κέντρο της Πάτρας θυμίζει… μικρό λιβάδι - Δείτε φωτογραφίες  Πλατεία στο κέντρο της Πάτρας θυμίζει… μικρό λιβάδι - Δείτε φωτογραφίες  Πλατεία στο κέντρο της Πάτρας θυμίζει… μικρό λιβάδι - Δείτε φωτογραφίες  Πλατεία στο κέντρο της Πάτρας θυμίζει… μικρό λιβάδι - Δείτε φωτογραφίες  Πλατεία στο κέντρο της Πάτρας θυμίζει… μικρό λιβάδι - Δείτε φωτογραφίες  Πλατεία στο κέντρο της Πάτρας θυμίζει… μικρό λιβάδι - Δείτε φωτογραφίες
Πηγή: patrasevents.gr