ΠΑΤΡΑ: Παρέμβαση του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο του Ρίου με αναφορές για εκβιασμούς

Δυναμική παρέμβαση έκανε το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο του Ρίου για την καθαριότητα. Το σωματείο με σκληρή γλώσσα αναφέρεται σε εξωγενής παράγοντες και εκβιασμούς για εγγραφή σε άλλο σωματείο.

“Τις τελευταίες μέρες επιχειρήθηκε ένας στυγνός εκβιασμός από την ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας σε συνεργασία με την εργοδοσία του προηγούμενου εργολαβικού σωματείου, αλλά και με διευθυντικό στέλεχος του νοσοκομείου.

Αυτοί, σας εκβιάζουν ότι αν δεν γραφτείτε στο ξεπουλημένο σωματείο, δεν θα σας προσλάβει το νοσοκομείο, όταν εφαρμοστεί ο νόμος για υπογραφή συμβάσεων απευθείας από αυτό ή δεν θα προσληφθείτε από τον εργολάβο που θα πάρει το έργο σε επόμενο διαγωνισμό.

Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, ενημέρωσε έγκαιρα για αυτή την κατάσταση, σας καλέσαμε να τους γυρίσετε την πλάτη και να μην τρομοκρατηθείτε. Να μην τους κάνετε την χάρη να σας έχουν στο χέρι.

Την Πέμπτη 03/03/2016 έγινε παρέμβαση από το σωματείο μας αλλά και τις ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων του νοσοκομείου του Ρίου στην Αναπληρώτρια Διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Κωνσταντοπούλου Ειρήνη.

Απαιτήσαμε και καταφέραμε να δεσμευτεί ότι όλες οι εργαζόμενες στην καθαριότητα θα υπογράψουν ατομική σύμβαση με το νοσοκομείο και ότι μέχρι τότε δεν θα χάσει καμία την δουλεία της επειδή δεν κάνει τα χατήρια στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές.

Το σωματείο μας έχει πραγματοποιήσει δεκάδες παρεμβάσεις στη διοίκηση τα τελευταία χρόνια. Σας καλουμέ να οργανωθείτε στο σωματείο για να δυναμώσει ο αγώνας υπέρ των συμφερόντων σας. Δεν βάλαμε ποτέ ως όρο για να σας στηρίξουμε, την οργάνωσή σας στο σωματείο.

Όμως προσπαθούσαμε να σας πείσουμε να οργανωθείτε για να αλλάξουμε από κοινού τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι παρεμβάσεις μας, και να κάνουμε πέρα όλους όσους είναι υπαίτιοι για τα προβλήματά μας.

Οργανωθείτε τώρα για τα συμφέροντα της τάξης μας. Μην στοιχίζεστε πίσω από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που θέλει να διαιωνίζεται η εξαθλίωση μας”.

Σχόλια:

more recommended stories