ΠΑΤΡΑ: Πάρκινγκ 767 θέσεων – Πόσο θα είναι το αντίτιμο – Αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού

ΠΑΤΡΑ: Πάρκινγκ 767 θέσεων – Πόσο θα είναι το αντίτιμο – Αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού

Την θέσπιση αντιτίμου και στα τρία παραλιακά πάρκινγκ (767 θέσεων στάθμευσης) θα εισηγηθεί τελικά η δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας.

Το εισιτήριο προτείνεται να έχει ύψος 0,50 ευρώ, παρέχοντας το δικαίωμα στον οδηγό να κάνει χρήση των λεωφορείων που θα μεταφέρουν τους πολίτες στο κέντρο.

Τα πάρκινγκ (1. νότια του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ, 2. «Γ. Καλεντζώτη», 3. νότια του φάρου) θα λειτουργούν από 07:00-22:00 και θα είναι φυλασσόμενα, κατ” αρχάς από υπαλλήλους του τμήματος ελέγχου κοινοχρήστων χώρων. Αν δεν καταστεί εφικτό αυτό, θα είναι δυνατή η εκμίσθωσή τους.

Οι χρήστες θα χρησιμοποιούν την απόδειξη ως εισιτήριο με επιστροφή για τα λεωφορεία που θα διατεθούν από τον Δήμο Πατρέων, τον ΟΛΠΑ και το Αστικό ΚΤΕΛ.
Στην ίδια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα τεθεί προς έγκριση και ο κανονισμός της εκ περιτροπής – ελεγχόμενης στάθμευσης.

Οπως γράφει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», το σύστημα θα εφαρμοστεί στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ζαΐμη – Οθωνος-Αμαλίας – Τσαμαδού – Καραϊσκάκη – Ζαΐμη.

Θα ισχύει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή σε δύο χρονικές περιόδους: Πρωϊνή (από 08:00 έως 14:00) και απογευματινή (από 17:00 έως 21:00), καθώς και Σάββατο από 08:00 έως 14:00.

Στο σύστημα δημιουργούνται δύο ζώνες στάθμευσης:

> Η πορτοκαλί ζώνη, με χρονικό περιορισμό μέγιστης διάρκειας στάθμευσης μίας ώρας ανά χρονική περίοδο (πρωινή ή απογευματινή) μέσα στο ίδιο 24ωρο, περιλαμβάνει τις οδούς: 1) Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος, στο τμήμα τους από Κολοκοτρώνη έως Γούναρη, 2) Κολοκοτρώνη, Ερμού, Πατρέως, Βότση, Φιλοποίμενος, στο τμήμα τους από Καραϊσκάκη έως Αγ. Ανδρέου, 3) Αγ. Νικολάου, από Κορίνθου έως Καραϊσκάκη.

Η πράσινη ζώνη, με χρονικό περιορισμό μέγιστης διάρκειας στάθμευσης δύο ωρών, περιλαμβάνει τις οδούς: 1) Καραϊσκάκη, Αγ. Ανδρέου, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Ζαΐμη, 2) Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Γούναρη και από Κολοκοτρώνη έως Ζαΐμη, 3) Μπουμπουλίνας, από Γούναρη έως Μιαούλη,

4) Οθωνος-Αμαλίας, από Αράτου έως Τσαμαδού, 5) Κολοκοτρώνη, Ερμού, Γεροκωστοπούλου, Πατρέως, Παντανάσσης, Βότση, Φιλοποίμενος, Γούναρη, στο τμήμα τους από Αγ. Ανδρέου έως Οθωνος-Αμαλίας, 6) Αράτου, Ζαΐμη, Μιαούλη, Τσαμαδού, από Καραϊσκάκη έως Οθωνος-Αμαλίας.

Ο χρήστης δεν θα μπορεί να σταθμεύσει σε οποιαδήποτε ζώνη, ακόμα κι αν δεν έχει εξαντλήσει τον μέγιστο χρόνο του. Η βεβαίωση της ώρας στάθμευσης θα γίνεται με κάρτα (ξυστό) αντί 0,30 ευρώ και για τις δύο ζώνες. Ο έλεγχος θα γίνεται με κατάλληλα μηχανήματα που θα χρησιμοποιούν εντεταλμένοι δημοτικοί υπάλληλοι.
Δικαίωμα στάθμευσης χωρίς χρέωση θα ισχύει μόνο για ένα συγκεκριμένο όχημα ανά μόνιμο κάτοικο. Δικαίωμα στάθμευσης χωρίς χρέωση θα έχουν και φοιτητές υπό την προϋπόθεση να αποδεικνύεται η μόνιμη διαμονή τους εντός του συστήματος και η πλήρης (100%) κυριότητα ΙΧ αυτοκινήτου.

Πηγή: patratora.gr

Σχόλια:

more recommended stories