ΠΑΤΡΑ: Ο Δρίτσας παραχωρεί το θαλάσσιο μέτωπο – ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΙΝΕΙ

Μια βελτιωμένη εκδοχή του σχεδίου του 2012 που είχε αποδεχτεί η πόλη, πρόκειται σύντομα  να εξαγγείλει στην Πάτρα ο υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας. Θα ανακοινώσει οριστική παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων των τμημάτων που είχαν και τότε …αποδεσμευτεί, με εξαίρεση το εμπορικό τμήμα στο παλιό λιμάνι, καθώς προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί η παράλληλη λειτουργία νοτίου και βορείου λιμένα.

Ήδη  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ, Νίκος Κοντοές έχει ξεκινήσει μια άτυπη διαβούλευση με τοπικούς φορείς και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας αλιεύοντας αντιδράσεις, προκειμένου να προετοιμάσει το …έδαφος και να συγκεντρώσει τυχόν παρατηρήσεις που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν..

Οι εξελίξεις θα τρέξουν στο επόμενο διάστημα,  ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, με στόχο να κάνει η δημοτική Αρχή τις εντάξεις των έργων που πρέπει να γίνουν στα σημεία που θα της αποδοθούν.

Το σχέδιο προβλέπει:

-Πλήρη απόδοση του χερσαίου τμήματος της παραλιακής ζώνης, από το νέο λιμάνι (Ελευθερίου Βενιζέλου) μέχρι την Γούναρη.

-Από Γούναρη μέχρι Αγ. Νικολάου προβλέπει ήπιες λιμενικές δράσεις που δεν θα εμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών.

-Ο μόλος της Αγίου Νικολάου αποδίδεται στους πολίτες

– Το κομμάτι από Αγ. Νικολάου μέχρι τον σταθμό Παναγιώτης Κανελλόπουλος δεν αποδίδεται καθώς παραμένει η εμπορική χρήση του λιμανιού.

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories