ΠΑΤΡΑ: Οι Στο πλευρό των εργαζομένων… που θέλουν να αναλάβουν την ΑΒΕΞ και ο Κώστας Πελετίδης!

ΠΑΤΡΑ: Οι  Στο πλευρό των εργαζομένων… που θέλουν να αναλάβουν την ΑΒΕΞ και ο Κώστας Πελετίδης!

Οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν την τύχη της επιχείρησης; Στο παρελθόν ήταν κάτι που είχε επιχειρηθεί, όχι όμως με επιτυχία, τουλάχιστον στην Πάτρα. Εδώ και μερικούς μήνες όμως γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει εκ νέου η επιχείρηση ξυλείας ΑΒΕΞ στην οδ’ο Ακτή Δυμαιων και μάλιστα με πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει οι πρώην εργαζόμενοί της. Οι οποίοι εδώ και χρίνια παραμένουν άνεργοι.

Οι εργαζόμενοι της ΑΒΕΞ έχουν ως στόχο να λειτουργήσουν μόνοι τους και πάλι το εργοστάσιο, χωρίς κάποιον εργοδότη και χωρίς κάποιον επενδυτή να κινεί τα νήματα. Προφανώς με βάση νομικές εκτιμήσεις που έλαβαν επιθυμούν να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, στα στα πρότυπα των εργοστασίων της Αργεντινής, εκεί όπου μετά την χρεοκοπία της χώρας οι εργάτες είχαν αναλάβει από κοινού την διοίκησή τους και που ταυτόχρονα αποτελούσαν εργαζόμενοι και «αφεντικά».

Αν τελικά προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες, τότε δεν αποκλείεται τα μηχανήματα της ΑΒΕΞ… να τεθούν και πάλι σε λειτουργία. Ούτως ή άλλως με βάση τα οικονομικά δεδομένα της χώρας οι εργαζόμενοι δεν ευελπιστούν στην εμφάνιση κάποιου ισχυρού επενδυτή ο οποίος θα αναλάμβανε τις τύχες του εργοστασίου!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι εκτός από νομικούς έχουν μεταφέρει το σχέδιό τους και στον Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, ο οποίος δήλωσε πως θα τους συμπαρασταθεί με όποιον τρόπο μπορεί.

Η ιστορία της ΑΒΕΞ
Η εταιρεία οδηγήθηκε σε πτώχευση τον Οκτώβριο του 2012, όταν συμπλήρωνε 90 χρόνια από την ίδρυσή της σαν βιομηχανία παραγωγής σταφιδοκιβωτίων.
Το ακίνητό της περιλαμβάνει οικόπεδο έκτασης 100.960 τετραγωνικών μέτρων, με 29 βιομηχανικά κτίρια και αποθήκες εντός αυτού συνολικού εμβαδού 30.960 τ.μ.

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories