Από τον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα είναι σίγουρο ότι έχετε περάσει αρκετές φορές.

Είναι ένας όμορφος πεζόδρομος, σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία στο κέντρο της Πάτρας. Αν είστε λίγο παρατηρητικοί όμως θα έχετε προσέξει ασφαλώς ότι στα μάρμαρα του πεζόδρομου υπήρχαν δεκάδες μικρές βρωμιές που όσο και να τις τρίψει κάποιος δεν φεύγουν με τίποτα.

Ξέρετε τι είναι αυτές οι βρωμιές; Οι τσίχλες που έχουμε πετάξει όλα αυτά τα χρόνια από την στιγμή που φτιάχτηκε ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου, εμείς οι δημότες αυτής της πόλης. Βλέπετε αρκετοί από εμάς έχουμε αυτή την κακιά συνήθεια, να μασάμε την τσίχλα μας και στη συνέχεια να την πετάμε στον δρόμο, αντί να πάμε να την φτύνουμε σε ένα καλάθι σκουπιδιών.

Οι τσίχλες έχουν κολλήσει στο μάρμαρο του πεζόδρομου της Αγίου Νικολάου και έχουν μετατραπεί σε ένα μαζί του. Οι μαυρίλες αυτές, όπως αποδείχτηκε δεν βγαίνουν ούτε με το ειδικό μηχάνημα που έχει ο δήμος για τον καθαρισμό των ειδικών δαπέδων – πεζόδρομων.

Όλα αυτά γιατί τον καιρό που δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ για να δημιουργηθεί ο πραγματικά υπέροχος πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου με ακριβές μαρμάρινες τουβλέτες, κανείς δεν σκέφτηκε ότι εμείς οι Πατρινοί είμαστε Έλληνες και όχι Ευρωπαίοι και μας αρέσει που και που να φτύνουμε την τσίχλα μας στον δρόμο.

Οι μαύρες μικρές "βούλες" στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου που κάποτε ήταν τσίχλες! (pics)

Ο μαρμάρινος πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου αν ήταν σε κάποιες από αυτές τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις θα ήταν ακόμα και σήμερα ύστερα από αρκετά χρόνια πεντακάθαρος. Έχει όμως την κακή τύχη να βρίσκεται στην Πάτρα, σε μια πόλη με κακή νοοτροπία που αρκετοί από τους δημότες της δεν σέβονται τίποτα.

Και φυσικά μαζί με αυτούς και οι αρμόδιοι φορείς που αδυνατούν να βρουν μια λύση στο κάθε πρόβλημα. Το σίγουρο πάντως είναι ένα, όπως εύστοχα διαπιστώνει ο Ανδρέας Αποσκίτης από την σελίδα στο facebook “Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται”.

Μέσα στα επόμενα χρόνια αν δεν γίνει κάτι και δεν βρεθεί ένας τρόπος για να καθαριστεί ο πεζόδρομος, σε συνδυασμό με το ότι η κακή συνήθεια που έχουν αρκετοί από εμάς δεν κόβεται, τότε μέσα στην επόμενη δεκαετία οι λευκές μαρμάρινες τουβλέτες του πεζόδρομου της Αγίου Νικολάου θα έχουν γίνει κατάμαυρες.

Δείτε τις φωτογραφίες από το “Πάτρα αυτά που δεν λέγονται” που αναδεικνύουν την κατάσταση που υπάρχει σε ορισμένα σημεία του πεζόδρομου.

Οι μαύρες μικρές "βούλες" στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου που κάποτε ήταν τσίχλες! (pics) Οι μαύρες μικρές "βούλες" στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου που κάποτε ήταν τσίχλες! (pics) Οι μαύρες μικρές "βούλες" στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου που κάποτε ήταν τσίχλες! (pics) Οι μαύρες μικρές "βούλες" στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου που κάποτε ήταν τσίχλες! (pics) Οι μαύρες μικρές "βούλες" στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου που κάποτε ήταν τσίχλες! (pics)
patrasevents.gr