ΠΑΤΡΑ: Οι διαρρήκτες με την καρέκλα «xτύπησαν» επτά σπίτια μέσα σε τρείς ημέρες

Φόβος και τρόμος επικρατεί μεταξύ των κατοίκων στην περιοχή της Αγυιάς (και όχι μόνο) και συγκεκριμένα στα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται μεταξύ των σιδηροδρομικών γραμμών της Ηρώων Πολυτεχνείου της Ευρώτα και της Τερψιθέας, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει σημειωθεί μπαράζ διαρρήξεων.
Οι δράστες μάσα σε τρεις ημέρες έχουν «χτυπήσει» επτά σπίτια από τα οποία έχουν αφαιρέσει κοσμήματα και μεγάλα χρηματικά ποσά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου» η ασφάλεια είναι στα ίχνη των δραστών, οι οποίοι επιλέγουν να χτυπάνε από τις 7.00 το απόγευμα και μετά . Πηγές του «Κόσμου» κάνουν λόγο για τέσσερα άτομα εκ των οποίων τα δύο μπαίνουν μέσα στα σπίτια και οι άλλοι δύο κρατάνε «τσίλιες». Από κατοίκους της περιοχής υπάρχουν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες οι «τσιλιαδόροι» παριστάνουν τους αναβάτες μηχανής μεγάλου κυβισμού, η οποία χάλασε , προσποιούμενοι πως την επισκευάζουν . Σε άλλες περιπτώσεις ο ένας παριστάνει τον πωλητή και ο άλλος τον υποψήφιο αγοραστή.
Οι «μπουκαδόροι» επιλέγουν να μπαίνουν σε διαμερίσματα τα οποία βρίσκονται στο ισόγειο ή στο πρώτο όροφο πολυκατοικιών, τα οποία έχουν τσεκάρει από καιρό . Στα σπίτια εισέρχονται από τον ακάλυπτο πηδώντας στα μπαλκόνια που βρίσκονται στο πίσω μέρος . Σε όλες τις περιπτώσεις η είσοδός τους στα διαμερίσματα έχει γίνει από μπαλκονόπορτες, των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν και έχουν αφήσει τα πατζούρια ή τα ρολά ανοιχτά.
Τελευταίο τους θύμα ήταν γνωστή πατρινή η οποία μένει σε πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Πολυζωϊδη και η οποία διατηρεί τουριστικό γραφείο. Η γυναίκα απουσίασε από τις 7 έως τις 9 το απόγευμα και οι διαρρήκτες μπήκαν στο διαμέρισμα και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσαφικά μεγάλης αξίας!

Πως δρουν
Όταν το δίδυμο μπει μέσα στα σπίτια, αμέσως κατεβάζει το γενικό του ρεύματος και τοποθετεί πίσω από την πόρτα του σπιτιού μια καρέκλα , ώστε σε περίπτωση ου επιστρέψουν οι ένοικοι , να μην μπορούν να μπουν σε αυτό. Στη συνέχεια αναζητούν μόνο χρήματα και κοσμήματα.

patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories