Μεγάλες ομάδες μεταναστών έχουν περικυκλώσει το νέο λιμάνι, στην περιοχή της Ακτής Δυμαίων, το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι ομάδες μεταναστών κυκλοφορούν κατά μήκος της Ακτής Δυμαίων, στην παραλιακή ζώνη, ψάχνοντας προφανώς τρόπους για να εισέλθουν στον χώρο του νέου λιμανιού.

Ήδη ισχυρές δυνάμεις του λιμενικού σώματος έχουν σπεύσει στο σημείοπροκειμένου να φρουρήσουν τον χώρο του νέου λιμανιού και να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που οι μετανάστες επιχειρήσουν μαζική εισβολή.

Όπως έχει γραφτεί ο χώρος της παραλιακής ζώνης στο ύψους το νέου λιμανιού, εμφανίζει τις τελευταίες μέρες ολοένα και περισσότερους μετανάστες, με τον αριθμό αυτών να αυξάνεται συνεχώς ανησυχητικά.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες προέρχονται από το Ιράκ, από το Πακιστάν, από την Σομαλία και ψάχνουν τρόπους για να διαφύγουν από την χώρα, με το λιμάνι της Πάτρας από την στιγμή που έκλεισαν τα σύνορα των Σκοπίων να αποτελεί την μοναδική διέξοδο για αυτούς.

Μένουν στα εγκαταλειμμένα κτίρια των πρώην εργοστασίων της Ακτής Δυμαίων και επιχειρούν να εισέλθουν στον χώρο του νέου λιμανιού, μπαίνοντας σε φορτηγά και από εκεί σε πλοία. Για αυτό και τις τελευταίες ημέρεςείναι διαρκής η παρουσία αστυνομικών κατά μήκος της παραλιακής ζώνης στην Ακτή Δυμαίων.

Πηγή: patrasevents.gr