ΠΑΤΡΑ: Κάνουν “ημερίδες” για να κόψουν την πόλη στα δύο! Θα υψώσουν φράχτες 5 χλμ! ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ

Τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων προκαλεί ήδη ο σχεδιασμός του ΟΣΕ για την επίγεια διέλευση του τρένου από την Πάτρα. “Υπόγεια διέλευση από το Ιστορικό Κέντρο και Νότια χάραξη από Λιμάνι προς Πύργο μαζί με τον Αυτοκινητόδρομο” ζήτά ήδη με παρέμβασή της η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών για το θαλάσσιο μέτωπο και καλεί την τοπική τοπική κοινωνία να συντονιστεί και να διεκδικήσει.

“Είναι πλέον, στα  καθήκοντα της κοινωνίας, των τεχνικών επιστημονικών φορέων, των κοινωνικών φορέων και του Δήμου της Πάτρας, να αναδείξουν το πρόβλημα, να συντονίσουν τις ενέργειες και την διεκδίκηση μας. Η Πρωτοβουλία μας θα είναι με τρόπο αφυπνιστικό και ενωτικό διαρκώς παρούσα. Ήδη σχεδιάζουμε στο άμεσο προσεχές διάστημα, τις πρώτες επαφές μας με τους φορείς της πόλης, πρωτίστως με τους φορείς του τεχνικού κόσμου και την Δημοτική Αρχή” τονίζουν στην παρέμβασή τους οι Δημήτρης Αϊβαλής, Δημήτρης Αλεξίου, Γιάννης Πανταζόπουλος, Χρήστος Πατούχας και Νίκος Τζανάκος.

Αμεση η αντίδραση και από τον Δήμο Πατρέων. “Ο κ. Βούρδας, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ μας είπε λαϊκιστές στην Πάτρα. Εμεις λέμε ότι ένα είναι σίγουρο. Θα υψώσουν μάντρα σε μήκος 5 χιλιομέτρων, αριστερά και δεξιά της γραμμής, από την Αγυια μεχρι το νέο Λιμάνι. Θα κόψουν την πόλη στα δύο” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής αρχής ΑΝδρέας Αντωνόπουλος.

Ο κ. Βούρδας παρέστη το Σάββατο σε μία ημερίδα που διοργάνωσε η εταιρεία >CODE PATRAS, που σχετίζεται με 3 καθηγητές Πανεπιστημίου απο Ζυρίχη, Πάτρα και Αθήνα οι οποίοι μελετούν την υπέργεια διέλευση του τρένου από την Πάτρα. Ο κ. Βούρδας, υποστηρίζει την προταση αυτή καθώς είναι πολύ φθηνότερη από την υπογειοποίηση της γραμμής.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η CODE PATRAS

http://www.arch.upatras.gr/admin/cms-patra/_images/40564a6c8005366.pdf

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories