Μετά την ηλιοφάνεια και τις ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες, η Πάτρα, πνίγεται από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά, από την αφρικάνικη σκόνη.

Ο ήλιος εξαφανίστηκε και ένα πέπλο ομίχλης έχει τυλίξει την Πάτρα, το οποίο σύμφωνα με τις προβλέψεις για τον καιρό θα γίνει ακόμα πιο έντονο τις επόμενες ώρες.

Πρόκειται για το φαινόμενο της σκόνης από την Αφρική που έχει φέρει μία μουνταμάρα στην όλη ατμόσφαιρα, χωρίς όμως να παύσει τις υψηλές θερμοκρασίες και την ζέστη. Η σκόνη της Αφρικής είναι ένα φαινόμενο που είναι επικίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον και σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έχουν δοθεί για την συχνή εμφάνιση του στην χώρα τους τελευταίους μήνες, οφείλεται στην ερημοποίηση που καταγράφεται στη Σαχάρα.

Να σημειωθεί ότι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες έχουν εντοπίσει σε αυτήν επικίνδυνα βαρέα μέταλλα όπως μόλυβδο, ψευδάργυρο, χρώμιο, βανάδιο, αρσενικό και νικέλιο, ενώ ενδέχεται να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε άτομα που υποφέρουν από το αναπνευστικό τους ή έχουν χρόνιες πνευμονολογικές παθήσεις.

patrasevents.gr