Η κατάσταση στην Πάτρα με τα αδέσποτα ζώα δεν έχει εξομαλυνθεί, παρά την σύμβαση που υπέγραψε πρόσφατα ο δήμος με κτηνίατρο.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι εθελοντές διαφόρων φιλοζωικών οργανώσεων, δεκάδες ζωάκια εξακολουθούν να λιμοκτονούν, να είναι βρώμικα και να τριγυρνούν αποστεωμένα στους δρόμους της Πάτρας.

Η εικόνα με τα αδέσποτα που υπάρχει στο Ρίο, δεν είναι η μοναδική για την Πάτρα. Οι εθελοντές έχουν φτάσει στο… αμήν, έχοντας κάνει με δικά τους χρήματα αμέτρητες στειρώσεις και δίνοντας τους βοήθεια και φροντίδα.

Μιλάμε για 3,5 χρόνια από τότε που η Πάτρα παραμένει χωρίς καμία ουσιαστικά δομή για την μέριμνα των ζώων, όταν και έκλεισε ο σταθμός που υπήρχε στο χώρο του Πανεπιστημίου. Από τότε καμία προσπάθεια που έγινε για την ύπαρξη δομής δεν είχε την ανάλογη τύχη.

Αποτέλεσμα, όλα αυτά τα χρόνια ο αριθμός των αδέσποτων ζώων συνεχώς να μεγαλώνει – όχι μόνο γιατί εγκαταλείπονται, αλλά γιατί δεν γίνεται ο αντίστοιχος αριθμός στειρώσεων που θα έπρεπε.

Η Πάτρα έχει ανάγκη από μία ολοκληρωμένη δομή - καταφύγιο για τα αδέσποτα!

Στειρώσεις μόνο από τον χώρο του ΠΓΝΠ;

Όπως μάλιστα αναφέρουν οι εθελοντές οι 47 στειρώσεις για ένα χρόνο που μετά από 3,5 χρόνια ήταν να γίνουν από τον δήμο, αφορούν μόνο τα σκυλιά από τον χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (τουλάχιστον λένε) την στιγμή που τα περισσότερα από τα ζώα εκεί, έχουν ήδη στειρωθεί από τους εθελοντές.

Άρα δεν θα γίνουν ποτέ αυτές οι στειρώσεις; Πέρα όμως από τον συμβεβλημένο κτηνίατρο είναι ανάγκη να υπάρξει μία δομή ολοκληρωμένη που να παρέχει τρόφιμα στα αδέσποτα και το επιστημονικό προσωπικό για τα τραυματισμένα και ταλαίπωρα ζώα.

Οι εθελοντές μόνο τους τελευταίους δύο μήνες έχουν φροντίσει δεκάδες κουτάβια, ενώ κατά καιρούς έχουν φιλοξενήσει στα σπίτια τους από δεκάδες ζώα ο καθένας. Το ζήτημα είναι μεγάλο.

Ο δήμος της Πάτρας έχει ανάγκη από ένα καταφύγιο για ζώα, ωστόσο, οι προσπάθειες που έχει κάνει δεν έχουν καρποφορήσει και ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της αναζήτησης χώρου.

Η Πάτρα έχει ανάγκη από μία ολοκληρωμένη δομή - καταφύγιο για τα αδέσποτα! Η Πάτρα έχει ανάγκη από μία ολοκληρωμένη δομή - καταφύγιο για τα αδέσποτα!

(Οι φωτογραφίες είναι από το facebook).

patrasevents.gr