ΠΑΤΡΑ: Διαμαρτυρίες κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών – Αποφασισμένοι για όλα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΤΡΑ: Διαμαρτυρίες κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών – Αποφασισμένοι για όλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπό το φόβο επεισοδίων, αντιδράσεων και διαμαρτυριών, πραγματοποιείται στην Πάτρα, πορεία μελών συλλογικοτήτων και πολιτών , με διάθεση να μην επιτρέψουν στους συμβολαιογράφους να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Εντοπίζεται στα γραφεία τριών συμβολαιογράφων, με τους διαμαρτυρώμενους να δηλώνουν ανοιχτά πως είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να περάσει κανένα ακίνητο στα χέρια των τραπεζών.

Οι διαδηλωτές επικοινώνησαν με τη συμβολαιογράφο και της ζήτησαν να επιτρέψει την παρουσία τους στο γραφείο, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Επίθεση με μπογιές έκαναν άγνωστοι στην πρόσοψη συμβολαιογραφικού γραφείου λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Χαρακτηριστικό είναι πως από την επίθεση των αγνώστων υπήρξαν και παράπλευρες απώλειες, με την τζαμαρία ενός καταστήματος και αυτοκίνητα να “κοκκινίζουν”.

ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κάθε Τετάρτη θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον απ’ότι φαίνεται από δω και στο εξής, αφού και σήμερα αναμένονται αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από συλλογικότητες και πολίτες προκειμένου να μην επιτρέψουν στους συμβολαιογράφους να πραγματοποιήσουν πλειστηριασμούς.

Η ένταση σήμερα, θα μεταφερθεί στα γραφεία τριών συμβολαιογράφων με τους διαμαρτυρώμενους να δηλώνουν ανοιχτά πως είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να περάσει κανένα ακίνητο στα χέρια των τραπεζών.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Πρακτικές Ρουβίκωνα άρχισαν να εκδηλώνονται και στην Πάτρα, εναντίον επαγγελματιών, με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Χθες, νωρίς το πρωί, ομάδα τριών κουκουλοφόρων εισέβαλε σε γνωστό συμβολαιογραφείο στο κέντρο της πόλης, όπου, την προηγούμενη Τετάρτη, είχαν γίνει ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και χρησιμοποιώντας βαριοπούλες προξένησαν φθορές, σπάζοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ φεύγοντας έριξαν κόκκινη μπογιά στο εσωτερικό του γραφείου.

Εντρομη η εργαζόμενη υπάλληλος, που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο συμβολαιογραφικό γραφείο, είδε τους κουκουλοφόρους, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, παρά να παρακολουθεί. Λίγο αργότερα, έφτασε στο γραφείο της και η συμβολαιογράφος, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει με έντονη ανησυχία την επίθεση που της έγινε σε προσωπικό επίπεδο και μέσα στον εργασιακό της χώρο. Συμβολαιογράφοι της Πάτρας κάνουν λόγο για προσωπική επίθεση, που εμπίπτει πλέον σε παράνομες πράξεις και άσκηση βίας.

Αμεση ήταν και η αντίδραση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Πατρών και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, που καταδίκασε απερίφραστα κάθε επιθετική ενέργεια λόγω ή έργω σε βάρος συμβολαιογράφων. Σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος αναφέρει: «Οι συμβολαιογράφοι είναι επιφορτισμένοι από την Πολιτεία με την αρμοδιότητα της αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμοί), που σκοπό έχει την υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων. Χωρίς αυτήν, η έννοια της απονομής της δικαιοσύνης αποβαίνει γράμμα κενό. Είναι διαδικασία που υπάρχει στο δικαιΐκό μας σύστημα εδώ και δεκαετίες και διέπεται από κανόνες δικαίου, που προσδιορίζουν τις υποχρεώσεις των δανειστών και τα δικαιώματα των οφειλετών.

Στην παρούσα χρονική περίοδο, η εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων με τη διαδικασία του πλειστηριασμού έχει αναγορευθεί σε πρόβλημα, το οποίο καλείται να επιλύσει ο συμβολαιογράφος, ενώ αποτελεί σοβαρό κοινωνικό/πολιτικό πρόβλημα, το οποίο οφείλει να επιλύσει θεσμικά η Πολιτεία, στοχεύοντας στην προστασία αυτών που βρίσκονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία και στο διαχωρισμό τους από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Εμείς, ως σώμα, είμαστε αντίθετοι και καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε επιθετική ενέργεια λόγω ή έργω σε βάρος συμβολαιογράφων, οι οποίοι, ως εντεταλμένα από τον νόμο όργανα εκτέλεσης, διενεργούν πλειστηριασμούς και θα προβούμε σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την προστασία των μελών μας»

pelop.gr

Σχόλια:

more recommended stories