ΠΑΤΡΑ: Διαμαρτυρία κατοίκων για κεραία κινητής τηλεφωνίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το απόγευμα της Δευτέρας κινητοποίηση κατοίκων που διαμαρτύρονται για εγκατάσαση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Θουκιδίδου.
Στην περιοδή βρίσκονται περί τα 40 άτομα που προβαίνουν σε διαμαρτυρία για δεύτερη φορά
Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν:
“Την Τετάρτη (24/2/2016) το πρωί, στην οδό Θουκυδίδου στα Ζαρουχλέικα, είδαμε ξαφνικά να έχει “φυτρώσει” μια κεραία κινητής τηλεφωνίας! Η κεραία είναι, όπως όλες οι ύπουλες κεραίες αυτού του τύπου, κλεισμένη σε άσπρο κουτάκι και καμουφλαρισμένη κατά τον καλύτερο τρόπο… Οι εργάτες που την έστησαν δούλεψαν τη νύχτα με φακό και στις ερωτήσεις των περίοικων, τόσο οι εργάτες, όσο και οι ιδιοκτήτες της οικίας όπου εγκαταστάθηκε η κεραία, απάντησαν με διάφορα ψέματα.
Δυστυχώς, το καμουφλάζ της κεραίας δεν μπορεί να καμουφλάρει και τη σύνδεσή της με τον καρκίνο… Είναι πια εντελώς αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα ότι η επίδραση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας συσχετίζεται με διάφορους τύπους καρκίνου, κυρίως στις πιο ευάλωτες ηλικιακές ομάδες. Η ΕΕΤΤ -που είναι η αρμόδια να δώσει την τελική άδεια- δεν το έχει ακούσει αυτό; Σε απόσταση 100μ. υπάρχει ένα νηπιαγωγείο, σε απόσταση 170μ. υπάρχει ένα δημοτικό σχολείο και σε απόσταση 250μ. υπάρχει κι άλλο δημοτικό σχολείο! Δεν γνωρίζει καμία αρχή, που δίνει την άδεια εγκατάστασης της κεραίας, ότι η γειτονιά αυτή είναι πυκνοκατοικημένη, με νεαρές οικογένειες και μάλιστα χωρίς ανοιχτούς χώρους;
Η ανευθυνότητα των ιδιωτών, που μπροστά στη μηνιαία είσπραξη χρημάτων δεν υπολογίζουν τη ζωή των συνανθρώπων τους και η ανευθυνότητα των αρχών να δίνουν άδειες ΑΡΓΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Ας μιλήσουν οι πολίτες!.”
dete.gr
Σχόλια:

more recommended stories