ΠΑΤΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΤΕ τα κοινόχρηστα ποδήλατα

ΠΑΤΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΤΕ τα κοινόχρηστα ποδήλατα

Μπαίνει στην τελική του ευθεία το πρόγραμμα «Cielo» που εφαρμόζει ο Δήμος Πατρέων . Σε λιγότερο από ένα μήνα θα διατεθούν προς χρήση από το κοινό, τα κοινόχρηστα ποδήλατα.

Η χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων θα γίνεται εντελώς δωρεάν, τουλάχιστον για το πρώτο έτος, όπου το πρόγραμμα θα είναι πιλοτικό. Ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βγάλει την κάρτα του, δίνοντας μία φωτοτυπία της ταυτότητας του και έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ), έτσι ώστε να η υπηρεσία να διαθέτει τα στοιχεία του. Την κάρτα αυτή θα την τοποθετεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή που υπάρχει σε κάθε σταθμό και μέσω αυτής θα ξεκλειδώνει το ποδήλατο.

Η ενοικίαση του ποδηλάτου θα είναι για λίγες ώρες και στη συνέχεια ο πολίτης θα είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στην βάση του, το ποδήλατο, διαφορετικά θα τον αναζητούν οι αρμόδιοι ακόμα και στο σπίτι του (αφού περάσουν 24ώρες).Το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων από πλευράς ΑΔΕΠ έχει σταθμούς στην Αγορά Αργύρη, στην πλατεία Γεωργίου, στην Τριών Συμμάχων, στο πάρκινγκ Καλλεντζιώτη και στον Σταθμό Υποδοχής, στο λιμάνι. Από πλευράς Περιφέρειας υπάρχουν ακόμα περισσότεροι σταθμοί σε διάφορα σημεία της Πάτρας (πλατεία Γεωργίου, πλατεία Όλγας, πλατεία Υψηλών Αλωνίων, Τριών Ναυάρχων, Αγίου Νικολάου, πλατεία Νίκης κτλ). Θα δοθούν αρχικά 1000 κάρτες, ενώ συνολικά θα υπάρχουν τριάντα ποδήλατα.

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories