ΠΑΤΡΑ: Δέκα χρόνια στον 15χρονο δολοφόνο – ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Σε 10 χρόνια, και χωρίς ελαφρυντικά, καταδικάστηκε ο 15χρονος δράστης του πρωτοφανούς φονικού, που έγινε τον Σεπτέμβριο στην Κάτω Αχαΐα, με θύμα τον 17χρονο φίλο του. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στην Κόρινθο, όπου ήταν προφυλακισμένος.

Η αυλαία στη δίκη του 15χρονου Νίκου έπεσε το απόγευμα της Τρίτης, στο Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας, που θύμιζε φρούριο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν ακροβολιστεί στον χώρο για να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια, καθώς από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί φίλοι και συγγενείς του άτυχου Γιώργου Αλεξανδρόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός από την κυνηγετική καραμπίνα του φίλου του.

Πάντως, η τελευταία ημέρα της δίκης, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, κύλησε ήρεμα και δεν υπήρξαν εντάσεις από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, όπως την πρώτη ημέρα. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του 17χρονου είχε επιτεθεί φραστικά στον δολοφόνο του παιδιού του, απειλώντας ότι θα του ξεριζώσει την καρδιά!

Επειτα από πολύωρη διαδικασία, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τις 6 το απόγευμα, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων ανακοίνωσε την ετυμηγορία του: Εκρινε ένοχο τον 15χρονο και τον καταδίκασε σε δεκαετή περιορισμό στο Κατάστημα Κράτησης Νέων στην Κόρινθο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ούτε εκείνο του «βρασμού ψυχικής ορμής», το οποίο είχε επικαλεστεί η υπεράσπισή του.

Ο 15χρονος Νίκος, ο οποίος παρακολουθούσε με σκυμμένο το κεφάλι καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, άκουσε ψύχραιμος την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Η οικογένεια του αδικοχαμένου αγοριού υποδέχθηκε με ικανοποίηση την απόφαση, καθώς η ποινή που επιβλήθηκε στον δολοφόνο του παιδιού της είναι η ανώτατη χρονική διάρκεια εγκλεισμού σε φυλακές που προβλέπεται για τους ανηλίκους. «Επιβλήθηκε αυτό που προέβλεπε ο νομοθέτης ως το ανώτατο όριο ποινής» αρκέστηκε να δηλώσει στην «Espresso» ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Απόστολος Κυριαζής, δικηγόρος Πατρών, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Αυτόπτες μάρτυρες

Νωρίτερα, κατέθεσαν στη δίκη αυτόπτες μάρτυρες που είδαν την αιματηρή σκηνή, καθώς και η μητέρα του 15χρονου, ενώ ακολούθησε η απολογία του κατηγορουμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος δράστης ισχυρίστηκε ότι πήρε την καραμπίνα του πατέρα του και πυροβόλησε τον φίλο του επειδή νωρίτερα εκείνος του είχε επιτεθεί και τον είχε χτυπήσει, ρεζιλεύοντάς τον στα άλλα παιδιά, που εκείνη την ώρα έπαιζαν και είδαν τι έγινε. Το πρωτοφανές φονικό μεταξύ ανηλίκων, που είχε «παγώσει» την Κάτω Αχαΐα και έκανε τον φόβο των αντιποίνων να πλανάται για καιρό πάνω από την περιοχή, έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος.

Ο καβγάς για την αδερφή του Γιώργου

Η «σπίθα» που άναψε τη φωτιά για τον καβγά μεταξύ των δύο φίλων, ο οποίος εξελίχθηκε σε αιματοκύλισμα, ήταν το φλερτ του 15χρονου προς την αδελφή του 17χρονου. Οπως κατέθεσε και η ίδια η ανήλικη στο δικαστήριο, ο Νίκος τής είχε στείλει τρία μηνύματα στο κινητό τηλέφωνό της, στα οποία της εκδήλωνε τον θαυμασμό του και της ζητούσε να συναντηθούν για καφέ. Ωστόσο, εκείνη αρνήθηκε και ενημέρωσε τον αδελφό της, με αποτέλεσμα, όταν τα δύο παιδιά συναντήθηκαν στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας, να ξεκινήσει καβγάς και να πιαστούν στα χέρια.

Μάλιστα, ο 17χρονος φέρεται ότι έσκισε την μπλούζα που φορούσε ο φίλος του και τον έριξε στο έδαφος, με συνέπεια τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν μπροστά στο περιστατικό να αρχίσουν να τον κοροϊδεύουν. Θολωμένος και ντροπιασμένος, ο 15χρονος έφυγε από το προαύλιο του σχολείου και πήγε στο σπίτι του παππού του, απ’ όπου πήρε την καραμπίνα του πατέρα του. Στη συνέχεια, μπήκε στο αυτοκίνητο του θείου του και κατευθύνθηκε οπλισμένος προς το σχολείο, όπου βρισκόταν ο άτυχος Γιώργος, τον οποίο πυροβόλησε ενώπιον παιδιών, ηλικίας από τριών έως 17 ετών!

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories