ΠΑΤΡΑ: Γιορτάστηκαν τα Κούλουμα – Γλέντι και χορός σε Πλαζ και Νότιο Πάρκο

Γιορτάστηκαν στην Πάτρα τα Κούλουμα! Οι πατρινοί αλλά και δεκάδες επισκέπτες του Καρναβαλιού που  παρέτειναν για λίγο τη διαμονή τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ευχαριστήθηκαν τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για τα Κούλουμα.

Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 11 το πρωί της Καθαρής Δευτέρας, στο χώρο της Πλαζ, με τους ταχυδακτυλουργούς να ξεκινούν τα δρώμενα και με αποδέκτες πρώτα από όλα τα παιδιά.

Στις 12 το μεσημέρι ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Από τις 12.30 μ.μ. η Mίνι και ο Μίκι περιδιάβαιναν το χώρο της Πλαζ, χορεύοντας και φωτογραφιζόμενοι με μικρούς και μεγάλους.

Η ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο ανέλαβε δράση λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, διασκεδάζοντας μέσα από μουσικούς δρόμους τις χιλιάδες των επισκεπτών.

Όλα αυτά συνοδεία σαρακοστιανών εδεσμάτων, λαγάνας, άφθονου κρασιού και μπίρας, τα οποία διατέθηκαν δωρεάν.

Στο μεταξύ, ανάλογο γλέντι στήθηκε και στην άλλη πλευρά της πόλης, στο Νότιο Πάρκο, που έχει διαμορφώσει η δημοτική Αρχή.

Στις εκδηλώσεις λαμβάνουν μέρος η ορχήστρα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, με λαϊκό πρόγραμμα, καθώς και τα χορευτικά συγκροτήματα των Εκπολιτιστικών Συλλόγων του Νοτίου Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων.

Και στο Νότιο Πάρκο το γλέντι συνοδευόταν από σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνες και κρασί, τα οποία διατέθηκαν δωρεάν.

Σχόλια:

more recommended stories