ΠΑΤΡΑ ΒΙΝΤΕΟ: Συγκίνησε ο λαμπαδηδρόμος κατά την διάρκεια της υποδοχής της ιερής Ολυμπιακής Φλόγας

ΠΑΤΡΑ ΒΙΝΤΕΟ: Συγκίνησε ο λαμπαδηδρόμος κατά την διάρκεια της υποδοχής της ιερής Ολυμπιακής Φλόγας

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχτηκαν κατά την διάρκεια της υποδοχής της ιερής Ολυμπιακής Φλόγας, στην Πάτρα, ήταν αυτή με τον Επαμεινώνδα Σταμάτη.

Πρόκειται για έναν αθλητή, με καταγωγή από την Ηλεία, που κατάφερε να πάρει έναν παγκόσμιο τίτλο στο τένις, έχοντας μεγάλη θέληση, δύναμη και προσωπικότητα, τόσο μέσα στο τερέν, όσο και έξω από αυτό.

Ο αθλητής που ανήκει στην ομάδα ΑμεΑ του Ήφαστου Πατρών, ενώ αποτελεί και μόνιμο μέλος της αντίστοιχης Εθνικής ομάδας, έκανε τους πάντες να τον χειροκροτήσουν και να συγκινηθούν, βλέποντας τον να μεταφέρει την ιερή φλόγα, κατά την διάρκεια της λαμπαδηδρομίας.

Ο ίδιος είχε φροντίσει και είχε βάλει στο αναπηρικό του αμαξίδιο μία ειδική κατασκευή για να μπορεί να μεταφέρει την δάδα με την ιερή φλόγα, χωρίς να χρειάζεται την ίδια στιγμή να σπρώχνει κανείς το καροτσάκι του, παρά μόνο αυτός.

Όταν ο υπεύθυνος της λαμπαδηδρομίας εξέφρασε την ανησυχία του για την ασφάλεια του όλου εγχειρήματος ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν κατηγορηματικός, εμπεριέχοντας στα λόγια του έναν συμβολισμό. «Δεν θέλω να με σπρώξει κανείς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το τι έγινε από τους παρευρισκόμενους και τους ανθρώπους που τον έβλεπαν να τρέχει προς τον επόμενο λαμπαδιοδρόμο, μεταφέροντας την δάδα μόνος του,  δεν περιγράφεται.

Δεν σταμάτησαν να τον χειροκροτούν, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.

patrasevents.gr

Σχόλια:

more recommended stories