ΠΑΤΡΑ: Αφήνουν τα αυτοκίνητα ασυντήρητα… λόγω κρίσης! “Φέρετρα” που κυκλοφορούν δίπλα μας

Η κρίση έπληξε και τον συγκεκριμένο τομέα και πλέον οι κάτοχοι αυτοκινήτων προσπαθούν να κρατούν σε μια ανεκτή κατάσταση το όχημά τους, ίσα να μπορούν να το μετακινούν στην πόλη.

Οι περισσότεροι προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην για την οικογένειά τους. Τα αυτοκίνητα έρχονται αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα. Αναρτήσεις, φρένα, ελαστικά δύσκολα αντικαθίστανται από τους οδηγούς. Επισκευάζουν τα αυτοκίνητα, ίσα για να μπορούν να κινούνται!

Πολλοί οδηγοί, όπως διαπιστώνουν από τις βλάβες που χειρίζονται οι κάτοχοι συνεργείων, αναγκάζονται το βράδυ να κυκλοφορούν με τη μεγάλη σκάλα των αυτοκινήτων τους. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν διαθέτουν τα 40 με 80 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, για ξεθολώσουν τα φώτα πορείας τους, που με τα χρόνια έχουν αρχίσει να χάνουν τη δυναμική τους.

Επίσης, αρκετοί αναγκάζονται να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες επειδή γνωρίζουν ότι τα φρένα τους δεν είναι σε καλή κατάσταση και σε περίπτωση που χρειαστεί να ακινητοποιήσουν το όχημα, αυτό δεν θα ανταποκριθεί αμέσως. Το ίδιο ισχύει και για τα αμορτισέρ και τα ελαστικά τους.

Κάποτε η αλλαγή αυτοκινήτου στην πενταετία από την αγορά του ήταν εφικτή, κυρίως την περασμένη δεκαετία, που υπήρχαν και τα ανάλογα χρηματοδοτικά προγράμματα από τις εταιρείες. Τώρα, η αλλαγή αυτοκινήτου μοιάζει για τους περισσότερους ανέφικτος στόχος.

dete

Σχόλια:

more recommended stories