ΠΑΤΡΑ: Αποφύγετε τις ημέρες του Καρναβαλιού την χρήση ΙΧ στο κέντρο συστήνει ο Δήμος

Ασφυξία από το κυκλοφοριακό αναμένεται να υποστεί η Πάτρα τις επόμενες ημέρες. Καρναβάλι και χρήση ΙΧ δεν συνδυάζονται ιδιαίτερα όταν η πόλη αναμένει επισκέπτες για το τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η Δημοτική αρχή φαίνεται ότι αναμένει κομφούζιο τις επόμενες ημέρες. Έτσι εξηγείται και το πρόσφατο μήνυμα που απηύθυνε προς τους Πατρινούς: “Το Πατρινό Καρναβάλι βρίσκεται πλέον στην κορύφωσή του και η Δημοτική Αρχή προτρέπει τους δημότες και τους επισκέπτες, να αποφεύγουν όσο είναι δυνατόν τη χρήση του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης κυρίως, δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη διάφορες εκδηλώσεις”.

Τις προηγούμενες ημέρες πήραμε μια γεύση για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ο αποκλεισμός της Γερμανού την Τσικνοπέμπτη, λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Άνω Πόλη, είχε σαν αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται οι οδηγοί στη Γούναρη, αλλά και να μπλοκάρει ολόκληρη η περιοχή της Αγίας Σοφίας στο ρεύμα εισόδου προς την πόλη.

Επίσης παρότι Κυριακή, μέρα χωρίς κυκλοφοριακά φορτία, ο αποκλεισμός της Γούναρη για την παρέλαση στο Καρναβάλι των Μικρών, μετέφερε όλο το βάρος της κυκλοφορίας από τα Ψηλά Αλώνια μέχρι το Κάστρο.

Καθώς μάλιστα οι εκδηλώσεων κορυφώνονται και θα πραγματοποιούνται δρώμενα τις καθημερινές στο κέντρο, οι συνθήκες αναμένεται να γίνουν περισσότερο δύσκολες, ιδιαίτερα τις απογευματινές και βραδινές ώρες για όσους κινούνται στο κέντρο της πόλης.

dete

Σχόλια:

more recommended stories