ΠΑΤΡΑ: Αναζητούνται χώροι στέγασης προσφύγων – ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως και σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, κοινοποιήθηκε σήμερα έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με το οποίο αναζητούνται κατάλληλοι χώροι για την στέγαση των έκτακτων αναγκών των προσφύγων.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας αμέσως μετά την κοινοποίηση του εγγράφου δήλωσε σχετικά:

«Θα επικοινωνήσω άμεσα με όλους τους Δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την Εκκλησία και άλλους φορείς. Την ερχόμενη Δευτέρα προγραμματίζουμε συνάντηση των φορέων στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα».

Να θυμίσουμε ότι είχαν προταθεί 5 χώροι για την στέγαση προσφύγων στην Αχαϊα και την Πάτρα. Το ΚΕΤΧ οπου είχε γίνει αυτοψία όπως επίσης και στην Αρόη και τον Ρηγανόκαμπο σε αντίστοιχες στρατιωτικές περιοχές. Οι χώροι είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές όμως απαιτούν μεγάλο κόστος για την διαμορφωσή τους σε καταυλισμό. Στο μεταξύ υπό εξέταση βρίσκονταν  άλλοι τρεις χώροι στην Δυτική Ελλάδα. Το παλιό εργοστάσιο Ρετσίνα στις Καμάρες, η Αμιαντίτ στο Δρέπανο και  το θερινό θέρετρο κοντά στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην ΑΝδραβίδα!

Σχόλια:

more recommended stories