ΠΑΤΡΑ: Έντονη δυσοσμία από τον καπνό των πυρηνελαιουργείων

«Έπνιξε» και σήμερα τη Δυτική Αχαΐα, με την έντονη δυσοσμία να φτάνει μέχρι την Πάτρα, ο καπνός από τα Πυρηνελαιουργεία της Βιομηχανικής Περιοχής.

Μάλιστα, ο καπνός ήταν ορατός το πρωί από χιλιόμετρα μακριά. Το πρόβλημα χρονίζει, ενώ οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων παρά τις αλλεπάλληλες μηνύσεις επί σειρά ετών, δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί τους και να βελτιώνουν τις εγκαταστάσεις τους.

Τι κι αν για το θέμα παρενέβη προ ημερών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από σύσκεψη που έγινε στην Κάτω Αχαΐα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Χρήστου Νικολάου, στην οποία συμμετείχαν και οι ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων.

Παρά τις παραινέσεις, δεν φαίνεται να έχουν ληφθεί μέτρα για τη μείωση των ρύπων, με τους υπευθύνους των εγκαταστάσεων να υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά τους κάτοικοι και σύλλογοι της περιοχής, ζητούν άμεσα να ληφθούν μέτρα και να τοποθετηθούν φίλτρα στα φουγάρα, σημειώνοντας ότι δεν επιθυμούν να κλείσουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ., που δίνουν δουλειά και σε δικούς τους ανθρώπους, παρά μόνο να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι.

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories