ΠΑΤΡΑ. Έκλεψε πορτοφόλι με 50 ευρώ και συνελήφθη

Νεότερη ενημέρωση 16.20΄

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η 19χρονη που άρπαξε χθες το μεσημέρι το πορτοφόλι ιδιοκτήτριας καταστήματος στην Ελλ. Στρατιώτου είχε ληστέψει.

Οπως αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψή της, η νεαρή δράστης πριν από τρεις μήνες είχε ληστέψει με ένα συνεργό της μία 16χρονη, βάζοντάς μάλιστα στο στόχαστρο για δεύτερη φορά, αφού την πρώτη δεν τα είχε καταφέρει.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, μια 19χρονη σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία.

Ειδικότερα, η δράστιδα χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, εισήλθε σε εμπορικό κατάστημα ιδιοκτησίας 33χρονης, όπου προσποιούμενη την πελάτισσα, αφαίρεσε από την τσάντα της παθούσας, το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ.

Όταν η 19χρονη έγινε αντιληπτή από την παθούσα, της άσκησε σωματική βία για να διαφύγει, ενώ λίγη ώρα αργότερα σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του περιστατικού, συνελήφθη από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. .

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, η δράστιδα ενεργώντας από κοινού με ένα ακόμη συνεργό της, που αναζητείται, στις αρχές Δεκεμβρίου 2015, στην Πάτρα, είχαν αποπειραθεί, με την άσκηση σωματική βίας, να αφαιρέσουν χρήματα από 16χρονη, πεζή,  ωστόσο όταν έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους.

Επιπλέον, στις 22-1-2016 οι ίδιοι δράστες, εντόπισαν ξανά την ανήλικη στην Πάτρα και με απειλές για άσκηση σωματικής βίας, της αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Πρώτη ενημέρωση 11.00΄

Σκηνές βγαλμένες από ταινία είδαν χθες το μεσημέρι, περαστικοί και θαμώνες καταστημάτων, στην Αγυιά και συγκεκριμένα επί της οδού Έλληνος Στρατιώτου.

Πιο αναλυτικά, 19χρονη, η οποία προσποιούταν την πελάτισσα σε κατάστημα εσωρούχων, «άρπαξε» την τσάντα της ιδιοκτήτριας, όταν αυτή εξυπηρετούσε πελάτη.

Η δράστιδα προσπάθησε να εγκαταλείψει το μαγαζί με αστραπιαίες κινήσεις, ωστόσο έγινε αντιληπτή από την «παθούσα», η οποία άρχισε να την κυνηγά, βάζοντας τις φωνές.

Άναυδοι οι πολίτες κοιτούσαν το…κυνηγητό μέσα στο δρόμο και μάλιστα μέρα μεσημέρι, σε ώρα αιχμής.

Ποιος είδε την ιδιοκτήτρια και δεν την…φοβήθηκε με τις φωνές που έβγαζε.

Ύστερα από «καταδίωξη» στα γύρω στενά, με πρωταγωνίστριες τις δύο γυναίκες και τη γειτονιά στο «πόδι», η αστυνομία που έσπευσε στο σημείο «τσάκωσε» τη νεαρή, ενώ η τσάντα και το χρηματικό ποσό που είχαν κλαπεί επεστράφησαν στην ιδιοκτήτρια.

patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories