ΠΑΤΡΑ: Άφησαν τυφλή χωρίς σύνταξη – Τη διέκοψαν αυθαίρετα και την έχουν μπλέξει σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, χωρίς ανάλογη απόφαση , διέκοψε από την αρχή του 2016, την προκαταβολή σύνταξης που κατέβαλε σε τυφλή, πριν από τη μόνιμη συνταξιοδότησή της!

Δεν χρειάζεται φυσικά να σημειώσουμε ότι υπάρχει ειδικός νόμος, βάσει του οποίου λαμβάνουν πλήρη σύνταξη, άνθρωποι τυφλοί και παραπληγικοί, μετά συμπλήρωση δεκαπενταετίας στο δημόσιο.

Όπως υποστηρίζει η γυναίκα, η προφορική αιτιολογία, που της ειπώθηκε, κατά την επίσκεψή της στην αρμόδια υπηρεσία, ήταν ότι την ελάμβανε καιρό και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός  Σύνδεσης της χώρας στην οποία εργαζόταν, δεν είχε αποστείλει το πιστοποιητικό για τα χρόνια εργασίας της.

Δεν της δόθηκε απόφαση για διακοπή της προκαταβολής της σύνταξής της, αν και την ζήτησε, ουτε και υπάρχει ανάλογη ένδειξη, στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου, που ενημερώνει για την πορεία της σύνταξής της.

Η ταλαιπωρημένη συνταξιούχος, αντιμετωπίζει όπως υποστηρίζει εδώ και καιρό έναν γραφειοκρατικό Γολγοθά, ο οποίος της κάνει πιο δύσκολη, από ότι ήδη είναι, την καθημερινότητά της. 

Και δεν φτάνει ως εδώ, αλλά το συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο ζητείται, ζητείται μόνο υπηρεσιακά, ( διαδοχική ασφάλιση ) και δεν είναι υποχρέωση του συνταξιούχου  να το προσκομίσει.

Παρ’ οτι δεν ευθύνεται η συνταξιούχος, το Γενικό Λογιστήριο, άφησε χωρίς χρήματα έναν άνθρωπο χωρίς όραση. Η συνταξιούχος εξαναγκάζεται ,να καταθέσει αναφορά, εναντίον του αρμοδίου γραφείου , που «αυθαίρετα» της διέκοψε την σύνταξη.

Παράλληλα , θα ψάξει  και τρόπο, ιδιωτικά, μήπως καταφέρει να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό ασφάλισής της, από την Ευρωπαϊκή χώρα που εργαζόταν . Κάτι που μάλλον είναι ανέφικτο, διότι λαμβάνεται μόνον υπηρεσιακά!    

Πηγή: tempo24.gr

Σχόλια:

more recommended stories