Παρουσίαση της μελέτης για τη γραμμή Πάτρα – Καλαμάτα στις 3 Απριλίου 2016

Η μελέτη αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα, παρουσιάζεται και στην Καλαμάτα, την Κυριακή 3 Απριλίου, σε εκδήλωση που οργανώνει η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο “Rex”, από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Αθανάσιο Βούρδα και στελέχη του οργανισμού.

Σύμφωνα με την παρουσίαση της μελέτης στον Πύργο, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλίας, στις 14 Φεβρουαρίου, που οργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα και την ΕΡΓΟΣΕ, μόνο το τμήμα Πάτρα – Πύργος και το κομμάτι Κατάκολο – Ολυμπία είναι μελετητικά ώριμα και έτοιμα για δημοπράτηση, όσον αφορά το έργο αναβάθμισης και κανονικοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα. Το τμήμα Πύργος – Καλαμάτα έχει φθάσει στο στάδιο έγκρισης των περιβαλλοντικών μελετών, αλλά είναι άγνωστο πότε και πώς θα ολοκληρωθούν οι μελέτες. Και για τα πρώτα τμήματα η υλοποίηση του έργου είναι αβέβαιη και αμφίβολη, καθώς δεν υπάρχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση και αναζητείται.

Το συνολικό κόστος για την υλοποίηση του έργου υπολογίζεται στα 600 εκ. ευρώ. Ακόμα, στην παρουσίαση του Πύργου επισημάνθηκε ότι η γραμμή στο τμήμα Ζευγολατιό – Καλαμάτα προτείνεται να είναι μικτού εύρους, κανονικού και μετρικού.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η διαδρομή Πάτρα – Καλαμάτα θα καλύπτεται σε 2 ώρες και 50 λεπτά. Αναλυτικά: Αθήνα – Πύργος 3 ώρες. Πάτρα -Πύργος σε 1 ώρα και 15 λεπτά. Πύργος – Καλαμάτα σε 1 ώρα και 35 λεπτά. Πάτρα – Ολυμπία σε 1,5 ώρα. Κατάκολο – Ολυμπία σε 35 λεπτά.

Στο σκεπτικό της μελέτης αναφέρεται ότι «ο εκσυγχρονισμός και η επαναλειτουργία της  σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας – Πύργου – Καλαμάτας, είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο το οποίο μπορεί να  βγάλει από την απομόνωση όλη τη Δυτική Πελοπόννησο, συνδέοντας την με το λιμάνι της Πάτρας, αλλά και με τον ήδη αναβαθμισμένο σιδηροδρομικό άξονα Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Κάτι τέτοιο θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τουριστική ανάπτυξη αλλά και τις εμπορευματικές μεταφορές».

eleftheriaonline

Σχόλια:

more recommended stories