Παραστάσεις, live εμφάνιση και ταινίες για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες, περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου. Επιλέξτε αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο και περάστε αυτό το διήμερο… εναλλακτικά.

Πάτρα: Tι παίζει το Σαββατοκύριακο στην πόλη; - Προτάσεις για όλους!

“Το κορίτσι που επιμένει” στο Θέατρο Act

«Το κορίτσι που επιμένει»

 (ή πως φτιάχτηκε ο άσπρος πλανήτης της αγάπης)

από τον Οκτώβριο | στο θέατρο act

Το θέατρο act παρουσιάζει το παραμύθι για μικρούς και μεγάλους «Το κορίτσι που επιμένει» σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα.

Πρόκειται για τη βασική παραγωγή της παιδικής σκηνής τουact για τη σεζόν 2015-2016. Οι  παραστάσεις θα πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο κάθε Σάββατο και Κυριακή για το κοινό και καθημερινές για τα σχολεία.

Υπόθεση

Μια φορά κι ένα καιρό ένα κορίτσι κι ένα αγόρι γεννιούνται και μεγαλώνουν μαζί. Και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις αγαπιούνται και παντρεύονται και είναι έτοιμοι να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Όμως, στα παραμύθια, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Πάνω στην κορύφωση της ευτυχίας τους, τη μέρα του γάμου τους, ο θεός του Κάτω Κόσμου, ο Πλούτωνας, κλέβει το αγόρι. Η λύπη του κοριτσιού είναι τόσο μεγάλη που οι υπόλοιποι θεοί συγκινούνται και αποφασίζουν να το βοηθήσουν να φέρει πίσω τον αγαπημένο της. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, στο οποίο, το κορίτσι μας, θα αντιμετωπίσει τα εμπόδια και τους κωμικούς χαρακτήρες του Κάτω Κόσμου σε μια σειρά από αστεία επεισόδια γεμάτα μουσική και τραγούδι. Πείθει τον απρόθυμο Βαρκάρη, παίρνει με το μέρος της τον τρικέφαλο Κέρβερο και κερδίζει τη συμπάθεια της ευαίσθητης Περσεφόνης, πριν τη μεγάλη αναμέτρησή της με τον ίδιο τον Πλούτωνα. Η τελική λύση θα είναι δίκαιη για όλους.

Το κορίτσι που επιμένει  είναι μία παράσταση γεμάτη ζωντανή μουσική, τραγούδι και πολύ χιούμορ. Χρησιμοποιούνται τεχνικές σωματικού θεάτρου με καταιγιστικές εναλλαγές ρόλων, μουσικού θεάτρου με στοιχεία όπερας, ακόμα και κουκλοθεάτρου με ειδικά κατασκευασμένες κούκλες και σκηνικά αντικείμενα. Βασισμένη στη δύναμη της Ελληνικής Μυθολογίας διδάσκει σε μικρούς και υπενθυμίζει σε μεγάλους, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, την αξία της τόλμης και της προσπάθειας.

«Το κορίτσι που επιμένει»   (ή πως φτιάχτηκε ο άσπρος πλανήτης της αγάπης)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας

Παίζουν και τραγουδούν: Βασίλης ΔημακόπουλοςΑγγελικήΖωή ΚαραγκούνηΣοφία Νικολετάκη,Περικλής Σιούντας

Σκηνικά αντικείμενα – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Κινησιολογία: Σπύρος Κουβαράς

Διδασκαλία σκηνών κουκλοθεάτρου: Κορίνα Κοτσίρη

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Λαδά

Βιντεοσκοπήσεις – Φωτογραφίες προβών: Περικλής Παπανδρεόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας και εντύπων: Δημήτρης Γιαννακούλιας

Ηχογραφήσεις: NoiseBoxStudio

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αγγελική Καλλιάνου  (τηλ.  6937389383 και 6936122263),  Γεωργία Ηλιοπούλου(τηλ. 6980404262)

Πάτρα: Tι παίζει το Σαββατοκύριακο στην πόλη; - Προτάσεις για όλους!

“Η Γκρι πόλη” στις Γραμμές Τέχνης

Η θεατρική ομάδα «Θέσπις» και το Art Apart παρουσιάζουν στις Γραμμές Τέχνης τη διαδραστική παιδική παράσταση:

«Η Γκρι Πόλη»
των Μαρία Αποστολάτου & Κωνσταντίνου Παλίλη

Έναρξη 28 Νοεμβρίου 
Κάθε Σάββατο: 18:00
Κάθε Κυριακή: 11:30 & 18:00

Θέατρο: Γραμμές Τέχνης (Μαιζώνος 271) Πάτρα
Είσοδος: 5€ για παιδιά 7€ για ενήλικες
Πληροφορίες- Κρατήσεις: 6906569578

Υπόθεση: Σε μια πόλη όπου όλοι οι άνθρωποι ζούσαν χαρούμενοι μέσα στα χρώματα και την ευμάρεια, ήρθε απ’ το Κάιζερστουλ το μακρινό μια Μάγισσα κι αφού φυλάκισε τη Νεράιδα των Χρωμάτων στο μαγικό δάσος, καταδίκασε τους κατοίκους να ζήσουν μέσα στο γκρι, τη δυστυχία και τη μιζέρια. Ένα κορίτσι, η Ελπίδα κατέχει τον μοναδικό μαρκαδόρο από τότε και με τη βοήθεια του φίλου της Άγγελου, πάνε κι ελευθερώνουν τη Νεράιδα. Τα δυο παιδιά με τη βοήθεια της Νεράιδας επαναστατούν κατά της Μάγισσας… το αποτέλεσμα θα το αποφασίσετε εσείς!

Τα παιδιά επιλέγουν το δικό τους τέλος. 

Συντελεστές 

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Μαρία Αποστολάτου- Κωνσταντίνος Παλίλης
Στίχοι: Σταύρος Δημόπουλος
Μουσική – Λυρικός Αφηγητής: Λούκα Μελής
Παίζουν οι Ηθοποιοί:
Μαρία Κουρούσια
Φίλιππος Παπαδόπουλος
Αννίτα Σπιθάκη
Παναγιώτα Βούλγαρη
Μαρία Αποστολάτου
Κωνσταντίνος Παλίλης
Επιμέλεια Σκηνικών- Κοστουμιών: ARThow

Δυο λόγια απ’ τους Δημιουργούς: 

Η «Γκρι Πόλη», είναι βγαλμένη απ’ την σύγχρονη κοινωνία προσαρμοσμένη στα «παιδικά» πρότυπα. Στο έργο τα παιδιά αντιμετωπίζονται σαν ενήλικοι, αλλά έχοντας κρατήσει την αγνότητα και τον ρομαντισμό που επιβάλλει η ηλικίας τους. Ωστόσο δεν μπορούσαμε να μη λάβουμε υπ’ όψιν μας την αυξημένη νοημοσύνη και τη μεγαλοφυή αίσθηση του χιούμορ που διαθέτουν οι νέες γενιές! Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, οι άνθρωποι ερχόμαστε πιο κοντά και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για κάποιο σκοπό. Είναι η μοίρα μας τέτοια που δεν μας αφήνει να κάνουμε αλλιώς. Έτσι λοιπόν κι εμείς, βρεθήκαμε, ενώσαμε τις δυνάμεις μας φτιάχνοντας αυτήν την παράσταση και ήρθε η ώρα απόψε να σας δείξουμε την προσπάθειά μας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους πίστεψαν σ’ εμάς και τ’ όραμά μας και μας βοήθησαν με τη στήριξή τους σε διάφορους τομείς.

“Δον Καμίλλο” στο Θέατρο Αντίμετρο

Πιστοί στο ραντεβού μας με το θεατρικό κοινό της Πάτρας φέτος για άλλη μια χρονιά στην φιλόξενη σκηνή του θεάτρου ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ στην οδό Φαβιέρου 5 ανεβάζουμε το θεατρικό έργο του Σωτήρη Πατατζή “Δον Καμίλλο”.

Το έργο θα ανέβει στις 26/11/2015 ημέρα Πέμπτη κ ώρα 21.30 και θα παίζεται μέχρι και τις 13/12/2015 κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με ώρα έναρξης 21.30 πλην της παράστασης της Κυριακής που θα είναι στις 20.30

Συντελεστές: Κώστας Ηλιόπουλος στον ρόλο του Δον Καμίλλο, Μίλτος Σπυρόπουλος (Πεπόνε), Σάκης Κλήρης (καρδινάλιος), Ρένα Πάλμου-Κοκκίνου(Ασπασία), Νίκος Διαμάντης (Φλουράτος), Μάχη Αντωνοπούλου (κυρία), Χρήστος Κουστουμπάρδης (Νικολέτος), Ερση Χαλιανδρού (Τζούλια), Χριστόφορος Κωνσταντάτος (Μάριο). Η σκηνοθεσία είναι του Μίλτου Σπυρόπουλου, οι ενδυματολογική επιμέλεια της Θεοδώρας Τσούλου. Μουσική :Ακης Καλαφάτης. Σκηνικά: Σάκης Δελδήμος. Φωτογραφίες: photosynthesis.GR . Δημόσιες σχέσεις :Γιάννα Γασπαρινάτου .ΤΗΛ.Επικοινωνίας: 6980183305 και 6978722053

Πάτρα: Tι παίζει το Σαββατοκύριακο στην πόλη; - Προτάσεις για όλους!

“Το Αίνιγμα της Ύπαρξης” στο Επίκεντρο+

“Το Αίνιγμα της Ύπαρξης” στο Επίκεντρο+

Σε συνέχεια των παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν στα Γιάννενα,(θέατρο Καμπέρειο) και στην Αθήνα(Βυρσοδεψείο/Vyrsodepseio by odc company) η ομάδα χορού A priori, με βασικό πυρήνα την Έλενα Ανδρεάδη και την Ελεονώρα Ηλία, ταξιδεύει στην Πάτρα και παρουσιάζει σε επανάληψη για δύο μόνο φορές στο Eπίκεντρο+ χώρος πολιτισμού, την πρώτη της παραγωγή με τίτλο Το αίνιγμα της ύπαρξης.

Δύο χορογράφοι, η Έλενα Ανδρεάδη και η Ελεονώρα Ηλία, προερχόμενες από δύο διαφορετικές γενιές, αλλά δραστηριοποιούμενες και οι δύο στο πεδίο του σύγχρονου χορού, επιχειρούν από κοινού μια χορογραφική συνάντηση μέσα από ένα δίπτυχο έργο, διερευνώντας το αίνιγμα της ύπαρξης. 

Η Έλενα Ανδρεάδη, εμπνεόμενη από το παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» και η Ελεονώρα Ηλία από το κλασσικό θεατρικό έργο του Άντον Τσέχωφ, «Ο γλάρος», συνυφαίνουν επί σκηνής το υλικό τους, τις αναφορές τους, τη χορογραφική τους γλώσσα φτιάχνοντας μια παράσταση για το ταξίδι του ανθρώπου μέσα στη ζωή, για την εναλλαγή από το φως στο σκοτάδι, για την ευτυχία που διαδέχεται τη δυστυχία.

Ένας ανοιχτός και δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στους δύο συγγραφείς και το έργο τους, στις δύο χορογράφους και τις γενιές τους, ανάμεσα σε προαιώνια ανθρώπινα ερωτήματα και διλήμματα, ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί για δύο μόνο φορές στο Επίκεντρο (Νόρμαν 16) το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 21.00. Η σύλληψη και η χορογραφία ανήκουν στην Έλενα Ανδρεάδη και την Ελεονώρα Ηλία, ενώ στη σκηνή μαζί τους θα βρεθούν η Μαρία Βλάχου, η Άννα Παπανικολάου, ο ηθοποιός Βασίλης Γουργούλης και η σοπράνο Αναστασία Ζώη. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Γιάννενα σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ενώ επαναλήφθηκε στην Αθήνα σε συνεργασία με το χώρο πολιτισμού Βυρσοδεψείο
(Ορφέως 174,Βοτανικός).

Για την ομάδα χορού A priori: 
Με τη διακριτική αμφισημία που σηματοδοτεί αφ’ ενός το αυταπόδεικτο και αφ’ ετέρου το ξεκίνημα, το σημείο εκκίνησης, η ομάδα A priori, σχηματίστηκε μόλις το 2014 έχοντας ως έδρα της την πόλη των Ιωαννίνων. Η ομάδα εκκινεί το ταξίδι της με βασικό πυρήνα της την Έλενα Ανδρεάδη και την Ελεονώρα Ηλία, και με σημείο εστίασης το σύγχρονο χορό και το διάλογό του με τις παραστατικές τέχνες ευρύτερα. Μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει την παράσταση χορού Το αίνιγμα της ύπαρξης και την περφόρμανς «Μια νύχτα στον κόσμο», η οποία είναι βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Jim Jarmusch

Διαβάστε εδώ την παρουσίαση του Γιάννη Τσαντίκου για την παράσταση στην εφημ. «Ηπειρωτικός Αγών» 23/1/2015: http://www.agon.gr/news/120/ARTICLE/28569/2015-01-23.html

Συντελεστές: 
Σύλληψη – Χορογραφία: Έλενα Ανδρεάδη, Ελονώρα Ηλία
Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Κωνσταντής, Γιώργος Γεωργόπουλος
Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέττης

Ερμηνεύουν: Ελεονώρα Ηλία, Μαρία Βλάχου, Άννα Παπανικολάου, ο ηθοποιός Βασίλης Γουργούλης και η σοπράνο Αναστασία Ζώη

Teaser Videos: Μαρία Κατσούρα
Trailer: Μενέλαος Συκοβέλης
Δημιουργικό – Αφίσα: Βίκυ Γρηγορίου
Φωτογραφίες promo: Bασιλική Σιαταρά
Φωτογραφίες παράστασης: Μπάμπης Οικονόμου
Παραγωγή: A priori dance co. / Σε συνεργασία με το χώρο πολιτισμού «Επίκεντρο»

Πληροφορίες 
Επίκεντρο +,Πολυχώρος τέχνης και πολιτισμού
Νόρμαν 16
Πάτρα
τηλ. kρατήσεων 6906-731930
www.epikentropatras.gr

Παραστάσεις: 
Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 10€
Φοιτητικό/Ανέργων: 8€

A priori dance co.
http://www.aprioridance.com/
https://www.facebook.com/aprioridanceco

Διάρκεια παράστασης: 
45 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Πάτρα: Tι παίζει το Σαββατοκύριακο στην πόλη; - Προτάσεις για όλους!

To Αίνιγμα της Ύπαρξης – Α priori dance

“Μένγκελε” στο Θέατρο Λιθογραφείον

Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Για τρίτη συνεχόμενη θεατρική σεζόν συνεχίζει τις παραστάσεις του ο ΜΕΝΓΚΕΛΕ του Θανάση Τριαρίδη σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου.

Η παράσταση (που τα δύο προηγούμενα χρόνια παίχτηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και αλλεπάλληλα sold out στο Θέατρο Faust) παρουσιάζεται για 3 μόνο μέρες στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Λιθογραφείον

Οι παραστάσεις του ΜΕΝΓΚΕΛΕ, με τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο και τη Μυρτώ Αλικάκη στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους, πραγματοποιηθούν από Παρασκευή 11 μέχρι και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 9:30 μμ.

Ο ΜΕΝΓΚΕΛΕ , το τρίτο θεατρικό έργο του Θ. Τριαρίδη που ανέβηκε στις σκηνές της Αθήνας, στις δύο πρώτες σεζόν των παραστάσεων του χαρακτηρίστηκε από την κριτική «ένα θεατρικό κέντημα περασμένο ψιλοβελονιά» (Σάββας Πατσαλίδης, «το καλύτερο κείμενο του συγγραφέα που έχουμε δει στο θέατρο» (Στέλλα Χαραμή),  «ένα παιχνίδι μνήμης, αλήθειας και ψευδαίσθησης που έχει αφορμή ένα από τα πιο μαύρα πρόσωπα της Ιστορίας και πηγαίνει σε σκοτεινούς δρόμους της ψυχής» (Όλγα Σελλά), «μια άγρια αναμέτρηση σε επίπεδο ταυτότητας, φύλου, συνειδητού και ασυνείδητου, [μια παράσταση] που δικαιώνει απόλυτα και τον ίδιο τον Φιλίππογλου και τους δύο εξαίρετους ηθοποιούς του» (Τώνια Καράογλου).

Υπόθεση του έργου

Δύο άγνωστοι αναμεταξύ τους άνθρωποι της σημερινής εποχής: ένας άντρας (διοικητικός υπάλληλος κάποιας δημοσίας υπηρεσίας) και μία γυναίκα (υποψήφια διδάκτορας Ιστορίας) στο κουπέ ενός ηλεκτροκίνητου τρένου, σε ένα νυχτερινό δρομολόγιο· μία τυπική συζήτηση γνωριμίας.

Όλα ξεκινούν με μία ξαφνική διακοπή ρεύματος, οπότε οι δύο πρωταγωνιστές για να ξεπεράσουν την αμηχανία τους θα παίξουν το παιδικό παιχνίδι των ρόλων (όπου ο καθένας από τους δύο αναλαμβάνει να υποδυθεί μία πολύ συγκεκριμένη ιστορική ή φανταστική προσωπικότητα): ο άντρας θα παραστήσει τον “Γιόζεφ Μένγκελε”, τον διαβόητο «Άγγελο του Θανάτου» του Άουσβιτς, και η γυναίκα την “Εσθήρ”, την εγγονή μίας Εβραίας επιζήσασας, θύματος των φρικτών πειραμάτων του μυστηριώδους γιατρού.

Γρήγορα όμως το παιχνίδι θα αλλάξει τροπή για τους δυο εγκλωβισμένους στο κουπέ του τρένου: μήπως στα αλήθεια είναι αυτό που δήθεν υποδύονται; Και πού μπορούν να φτάσουν “παίζοντας” ένα τέτοιο παιχνίδι με την ηθική, με την ανθρώπινη κατάσταση, με όλη την προηγούμενη Ιστορία;

Ο «Μένγκελε» είναι ένα έργο που επιχειρεί να αναμετρηθεί με την πιο ακατανόητη κτηνωδία στην ιστορία της Δύσης: το Εργαστήρι Πειραμάτων του Γιόζεφ Μένγκελε στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου. Μια ακραία ηθική παραβολή (ή και μια μετα-πολιτική δυστοπία), ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και μια ερωτική τραγωδία συμπλέκονται πέρα από τα όρια της ηθικής, στο αόρατο μεταίχμιο όπου η πιο έξαλλη αγάπη συναντιέται με το απόλυτο κακό.

“That Girl” στο θέατρο act

Εμπνευσμένο από το ποίημα της Κατερίνας Γώγου “Οι λυπημένες μητέρες στα σούπερ μάρκετ” από τη ποιητική συλλογή «απόντες», το “That girl” διερευνά τη γυναικεία ψυχοσύνθεση, όπως αυτή έρχεται αντιμέτωπη με τη πραγματικότητα σε ένα τυχαίο χρόνο και χώρο. Ερευνά τη γυναικεία φύση και το πως αυτή εξελίσσεται μέσα από τη κοινωνική θέση της γυναικάς και τους ρόλους που αναλαμβάνει σε κοινωνικό επίπεδο.

Χορογραφία/σκηνοθεσία : Βασίλης Σκαρμούτσος

Ερμηνεία : Τζένη Βαγκοπούλου

Μουσική : Ερασμία Τσίπρα

Video :Θάνος Κάγκαλος

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του φεστιβάλ  σύγχρονου χορού Dance Act One στο θέατρο actστη Πάτρα.

Θέατρο act

Γεροκωστοπούλου 65 Πάτρα

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

(Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει η παράσταση“A Chair’s tragedy” από την ομάδα Λυδία Λίθος , ενώ το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου η παράσταση «Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνον αυτό» από την ομάδα Yelp Danceco )

Έναρξη παραστάσεων στις 21.30

Είσοδος: 10€

Ομαδικές κρατήσεις -Φοιτητικά: 8€

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 και 6936122263

Χορηγός Φεστιβάλ: TAG

Monophonics (USA) Live στην Αίθουσα Αίγλη

Monophonics (USA) Live στην Αίθουσα Αίγλη

U got some psychedelic funk?
U wanna dance with psychedelic soul?
need shoes and good vibes?
Monophonics are hiiting back with ”Bang Bang’ , ”Strange Love” , ”Promises” and many many more…

Μanifest by mojo & Mousikon Live proudly presents Monophonics (USA)

Tιμή εισιτηρίου : 10€

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!!

Kυριακή 13 Δεκεμβριου 2015
Αίθουσα Αιγλη, Veso Mare
Πάτρα

Ster Cinemas

Τέλος, για τους λάτρεις του κινηματογράφου προτείνουμε Ster Cinemas στη Veso Mare, όπου προβάλλονται ταινίες για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

Για να δείτε ποιες ταινίες παίζονται, καθώς και το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Πάτρα: Tι παίζει το Σαββατοκύριακο στην πόλη; - Προτάσεις για όλους!
Πηγή: patrasevents.gr