Παραστάσεις και ταινίες για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες, περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου. Επιλέξτε αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο και περάστε αυτό το διήμερο… εναλλακτικά.

Πάτρα: Tι παίζει το Σαββατοκύριακο στην πόλη; - Προτάσεις για όλους!

“Το κορίτσι που επιμένει” στο Θέατρο Act

«Το κορίτσι που επιμένει»

 (ή πως φτιάχτηκε ο άσπρος πλανήτης της αγάπης)

Το θέατρο act παρουσιάζει το παραμύθι για μικρούς και μεγάλους «Το κορίτσι που επιμένει» σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα.

Πρόκειται για τη βασική παραγωγή της παιδικής σκηνής τουact για τη σεζόν 2015-2016. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο κάθε Σάββατο και Κυριακή για το κοινό και καθημερινές για τα σχολεία.

Υπόθεση

Μια φορά κι ένα καιρό ένα κορίτσι κι ένα αγόρι γεννιούνται και μεγαλώνουν μαζί. Και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις αγαπιούνται και παντρεύονται και είναι έτοιμοι να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Όμως, στα παραμύθια, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Πάνω στην κορύφωση της ευτυχίας τους, τη μέρα του γάμου τους, ο θεός του Κάτω Κόσμου, ο Πλούτωνας, κλέβει το αγόρι. Η λύπη του κοριτσιού είναι τόσο μεγάλη που οι υπόλοιποι θεοί συγκινούνται και αποφασίζουν να το βοηθήσουν να φέρει πίσω τον αγαπημένο της. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, στο οποίο, το κορίτσι μας, θα αντιμετωπίσει τα εμπόδια και τους κωμικούς χαρακτήρες του Κάτω Κόσμου σε μια σειρά από αστεία επεισόδια γεμάτα μουσική και τραγούδι. Πείθει τον απρόθυμο Βαρκάρη, παίρνει με το μέρος της τον τρικέφαλο Κέρβερο και κερδίζει τη συμπάθεια της ευαίσθητης Περσεφόνης, πριν τη μεγάλη αναμέτρησή της με τον ίδιο τον Πλούτωνα. Η τελική λύση θα είναι δίκαιη για όλους.

Το κορίτσι που επιμένει  είναι μία παράσταση γεμάτη ζωντανή μουσική, τραγούδι και πολύ χιούμορ. Χρησιμοποιούνται τεχνικές σωματικού θεάτρου με καταιγιστικές εναλλαγές ρόλων, μουσικού θεάτρου με στοιχεία όπερας, ακόμα και κουκλοθεάτρου με ειδικά κατασκευασμένες κούκλες και σκηνικά αντικείμενα. Βασισμένη στη δύναμη της Ελληνικής Μυθολογίας διδάσκει σε μικρούς και υπενθυμίζει σε μεγάλους, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, την αξία της τόλμης και της προσπάθειας.

«Το κορίτσι που επιμένει»   (ή πως φτιάχτηκε ο άσπρος πλανήτης της αγάπης)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας

Παίζουν και τραγουδούν: Βασίλης ΔημακόπουλοςΑγγελικήΖωή ΚαραγκούνηΣοφία Νικολετάκη,Περικλής Σιούντας

Σκηνικά αντικείμενα – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Κινησιολογία: Σπύρος Κουβαράς

Διδασκαλία σκηνών κουκλοθεάτρου: Κορίνα Κοτσίρη

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Λαδά

Βιντεοσκοπήσεις – Φωτογραφίες προβών: Περικλής Παπανδρεόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας και εντύπων: Δημήτρης Γιαννακούλιας

Ηχογραφήσεις: NoiseBoxStudio

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αγγελική Καλλιάνου  (τηλ.  6937389383 και 6936122263),  Γεωργία Ηλιοπούλου(τηλ. 6980404262)

Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο, στο Θέατρο Λιθογραφείον

Δύο επιπλέον παραστάσεις προγραμματίστηκαν για την παραγωγή μας Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο για το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, μετά το ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού της πόλης μας.

Μια παράσταση που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία  το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, γεμίζοντας τρυφερότητα και συγκίνηση, μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου, σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία Μαίρης Σιδηρά.

Για το έργο

Η ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται από τη μεριά των κομπάρσων της ομορφότερης ιστορίας του κόσμου. Τα ζώα βγήκαν στο προσκήνιο και έδιναν τη δική τους εκδοχή των γεγονότων, λέξη τη λέξη και πρόταση την πρόταση. Και είχε τόσο μα τόσο ενδιαφέρον…
Το κείμενο χρωματίστηκε με την παλέτα της ίδιας της ζωής. Από τα σκούρα χρώματα της λύπης ως τα φωτεινά της χαράς. Δεν θα μπορούσα να το κάνω κάπως αλλιώς.
Στο τέλος όμως όλα σκεπάστηκαν από τη λάμψη του άστρου, από το φως που συντηρεί τη ζωή και δίνει ελπίδα.
Γιατί πάντα θα πηγαίνουμε προς το φως, όσο σκοτάδι κι αν χύνουν οι καταρράκτες των καιρών μας
Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος

Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο, του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου
Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία: Μαίρη Σιδηρά
Παίζουν: Αναστασία Αρμένη, Λαμπρινή Ζώτου, Ευάγγελος Μιχάλης
Εικαστική επιμέλεια: Παναγιώτης Καρώνης
Σκηνικά, κοστούμια: Μαρία Αλανιάδη
Μουσική: Γιώργος Δίπλας
Τραγούδι, φωνητικά: Δώρα Πετρίδη
Φωτισμοί: Ευσταθία Δρακονταειδή
Δημιουργικό: Νίκος Πατρώνας
Τεχνική υποστήριξη: Ανδρέας Σκουλίδας
Κατασκευές: Αντώνης Μπαρμπέτας, Μιχάλης Σμυρλής

Παραγωγή: area51 – Θέατρο Λιθογραφείον
Γενική είσοδος: 10€
Μειωμένο: 8 € (Παιδικά, μαθητικά, φοιτητικά, ανέργων, πολυτέκνων
Ομαδικό: 5€ (άνω των 10 ατόμων)
Κρατήσεις 2610 328394 και με μήνυμα στην σελίδα Θέατρο Λιθογραφείον στο facebook

Το ομώνυμο βιβλίο διατίθεται από τις εκδόσεις “Το Δόντι”

Ευχαριστούμε την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ για την βοήθεια στις πρόβες και την Μελίνα Κουτσοχέρα για την ουσιαστική συμβολή της στην δημιουργία της παράστασης και τον Παναγιώτη Καρώνη για την ζωγραφική της παράστασης, του προγράμματος και της αφίσας, το ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ και την Βάσω Λυμπέρη για τις φωτογραφίσεις.

Η παράσταση ”Σταχομαζώχτρα” στη Χριστιανική Στέγη Πατρών

Το προσεχές Σαββάτο 9 Ιανουαρίου 2016 στις 7:00 το απόγευμα στη κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Στέγης Πατρών στην οδό Παντανάσσης 61 στο κέντρο της Πάτρας, oι νεανικές ομάδες της Χριστιανικής Στέγης Πατρών με την ευκαιρία της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, ετοιμάζουν και σας περιμένουν σε μια πραγματικά αξιόλογη και πρωτότυπη θεατρική παράσταση.

Το θεατρικό έχει τίτλο «Η ΣΤΑΧΟΜΑΖΩΧΤΡΑ». 

Πρόκειται για το ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ένα παραµύθι στους τόπους της Σκιάθου µε πρόσωπα αλλιώτικα, διαφορετικά. Πρόσωπα σαν την Αχτίτσα, µια γραία που πάλευε για ιδανικά, για αγάπη και δε λύγισε ποτέ. Πρόσωπα και σαν τον κυρ Μαργαρίτη που το χρήµα και το κέρδος ήταν σύντροφοι ζωής. Τα πάντα αλλάζουν, όµως. Ένα πρόσωπο, µια συγκυρία, µια στιγµή και το δίκαιο βάζει πάντα τη τελεία.
Η Είσοδος όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις της Χριστιανικής Στέγης είναι ελεύθερη.

«Friends Manifest» στο θέατρο act

Μετά την πετυχημένη εμφάνιση τους στο The Best Comedy Week ο Ζήσης Ρούμπος και ο Γιώργος Κρήτος επιστρέφουν στο θέατρο act το Σάββατο 9 και  την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 21.30.

Στην ξεχωριστή παράσταση «Friends Manifest» ο Ζήσης Ρούμπος και ο Γιώργος Κρήτος μας διηγούνται το κωμικό χρονικό της φιλίας δύο κολλητών και μας ταξιδεύουν στις εμπειρίες που μοιράστηκαν από την μέρα που πρωτογνωρίστηκαν σε έναν παιδότοπο.

Πρόκειται για μια παράσταση αφηγηματικής παντομίμας, σε κείμενο και σκηνοθεσία του δημοφιλούς κωμικού Ζήση Ρούμπου, στην οποία, οι δύο ηθοποιοί, χωρίς την βοήθεια σκηνικών, πλάθουν το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται και αφήνουν στον θεατή να συμπληρώσει τα οπτικά κενά με την φαντασία του.

«Friends Manifest» | στο θέατρο act (σκάλες Γεροκωστοπούλου 65)

με τον Ζήση Ρούμπο και τον Γιώργο Κρήτο

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 21.30

Είσοδος: 10 ευρώ και 8 ευρώ (μειωμένο)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610272037, 6936122263

Ένας εκ των υποστηρικτών είναι και το patrasevents.gr

Η παράσταση “Ειρήνη” του Αριστοφάνη στο θέατρο Πάνθεον

Δύο παραστάσεις! Στις 11:30πμ και στις 5:30! 

Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία του έργου “Ο Ψαροτρομάρας” το Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης επισκέπτεται γα δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Πάτρα!
Ένα κουκλοθέατρο διαφορετικό! Με την τεχνική του μαύρου θεάτρου (Black Light) και μεγάλες χειροποίητες κούκλες! Σας υποσχόμαστε μία παράσταση που δεν έχετε ξαναδεί σε.. κουκλοθέατρο!

Κατάλληλο για παιδιά έως και έκτη Δημοτικού! 

Ένα αριστοφανικό έργο γεμάτο γέλιο, σκανταλιές, και ανατροπές! Ειδικά προσαρμοσμένο για τα παιδιά.

Λίγα λόγια για το έργο: 

Ο Τρυγαίος, ένας φτωχός αμπελουργός, ονειρεύεται να ξαναφέρει την Ειρήνη στους ανθρώπους. Παίρνει την θαρραλέα απόφαση, να πετάξει στον Όλυμπο, εκεί, όπου την έχει φυλακίσει ο θεός Πόλεμος. Με την πονηριά και την εξυπνάδα του, μαζί με την βοήθεια των παιδιών, θα φέρει ξανά την Ειρήνη στον κόσμο.
Για ηλικίες από 3 έως 93 χρονών.

Διασκευή: Ηλίας Αναγνωστάκης, Ανδρέας Μόσχος

Παίζουν οι: Αναγνωστάκης Γιώργος, Ειρήνη Σταυρουλάκη, Φραγκιαδούλης Αλέξανδρος

www.koyklotheatro.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977 987248
Είσοδος 6€

Ster Cinemas

Τέλος, για τους λάτρεις του κινηματογράφου προτείνουμε Ster Cinemas στη Veso Mare, όπου προβάλλονται ταινίες για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

Για να δείτε ποιες ταινίες παίζονται, καθώς και το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Πάτρα: Tι παίζει το Σαββατοκύριακο στην πόλη; - Προτάσεις για όλους!
Πηγή: patrasevents.gr