Πάτρα: Χαμόγελα για τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου – Αβεβαιότητα για τους ντόπιους προμηθευτές

Σε σκωτσέζικο ντους παραπέμπει στη Πάτρα, το σκηνικό της επόμενης ημέρας μετά τη συμφωνία μεταξύ τραπεζών και Σκλαβενίτη για τη διάσωση του Μαρινόπουλου . Για τους 400 και πλέον εργαζόμενους στα καταστήματα της Πάτρας όπως όλα δείχνουν ο κύβος ερρίφθη, προκειμένου να γίνει άμεσα η πληρωμή τους και να πορευτούν σε νέο εργασιακό τοπίο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αποκλείεται να υπάρξει σε ελάχιστες περιπτώσεις απόλυση προσωπικού. Στα θετικά η έναρξη και της διαδικασίας προκειμένου να γεμίσουν άμεσα τα ράφια των καταστημάτων και την Αχαϊκή πρωτεύουσα με προϊόντα καθώς σε πολλά από αυτά οι ελλείψεις ήταν τεράστιες λόγω άρνηση εφοδιασμού από προμηθευτές.

Τα δύσκολα εξακολουθούν ωστόσο για εκατοντάδες ντόπιους προμηθευτές της αλυσίδας Μαρινόπουλος καθώς καλούνται ουσιαστικά να υπογράψουν τη θανατική τους καταδίκη καθώς εάν θέλουν να δουν το αχνό χρώμα του χρήματος θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μείωση των ποσών που τους χρωστάει η εταιρεία κατά 50%.

Κάτι τέτοιο ισοδύναμη με καταστροφή για πολλούς από τους ντόπιους προμηθευτές οι οποίοι έχουν ήδη δει το τζίρο τους να ‘χει μειωθεί ενώ την ίδια ώρα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους λόγω υπερ – φορολόγησης .

patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories