Πάτρα: Φαινόμενα απόπειρας εξαπάτησης καταστηματαρχών από ελεγκτές – μαϊμού για το κάπνισμα

Πάτρα: Φαινόμενα απόπειρας εξαπάτησης καταστηματαρχών από ελεγκτές – μαϊμού για το κάπνισμα

Φαινόμενα απόπειρας εξαπάτησης καταστηματαρχών, σε σχέση με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, άρχισαν να παρατηρούνται στην αγορά της Πάτρας, από επιτήδειους που πιστεύουν ότι βρήκαν μια ακόμα ευκαιρία για να αποσπάσουν με δόλιο τρόπο χρήματα σε βάρος επιχειρήσεων, εκθέτοντας παράλληλα κρατικές υπηρεσίες και θεσμικούς φορείς.

Τις  τελευταίες ημέρες όπως αναφέρει η “Πελοπόννησος” υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά, με άτομα που εμφανίστηκαν σε επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, υποστηρίζοντας ότι είναι ελεγκτές της αρμόδιας υπηρεσίας, για να διαπιστώσουν αν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος. Μάλιστα, με έμμεσο τρόπο προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα ως «μίζα», αλλά ανεπιτυχώς.

Οι πληροφορίες έφτασαν σε γνώση των αρμόδιων αρχών και το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που είχε προχθές το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ με την προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας Σοφίας Συμεωνίδου, η οποία κάλεσε τους επαγγελματίες του κλάδου, να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς υπάρχουν απατεώνες που προσποιούνται τους ελεγκτές. Σε κάθε περίπτωση, η διευθύντρια της υπηρεσίας κάλεσε τους επιχειρηματίες της εστίασης και αναψυχής να ζητούν πάντα ταυτότητα και σήμα ελεγκτή και όταν δεν επιδεικνύονται, να αρνούνται τον έλεγχο και να ειδοποιούν τις αρχές.

Οσον αφορά στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, η Διεύθυνση Υγείας κρίνει ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος και ότι υλοποιείται σε γενικές γραμμές, με εξαίρεση κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις απείθαρχων καταστημάτων.

Σχόλια:

more recommended stories