Με τον φόβο και τον τρόμο μη τυχόν πέσουν θύματα κλοπής, μέσα στα ίδια τους τα σπίτια ζουν οι κάτοικοι των συνοικιών των Ζαρουχλείκων, της Αγίας Τριάδας και των Προσφυγικών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κάτοικοι που ζουν σε αυτές τις συνοικίες,στους δρόμους της κάθε γειτονιάς περιφέρονται ρομά που κάνουν τους πλανόδιους πωλητές, έχοντας όμως σαν βασικό τους στόχο με την πρώτη ευκαιρία να κλέψουν ότι βρουν.

Οι πλανόδιοι αυτοί πωλητές που μετατρέπονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε διαρρήκτες, χτυπάνε τα κουδούνια των σπιτιών και των πολυκατοικιών,ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο αν είναι μέσα οι ιδιοκτήτες τους.

Αν σταθούν άτυχοι και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών είναι μέσα, τότε προσπαθούννα πουλήσουν την πραμάτεια τους, έχοντας όμως και το νου τους, μη τυχών και μπορέσουν και αρπάξουν κάτι, απασχολώντας τα θύματα τους με διάφορους τρόπους.

Αν πάλι δεν είναι εκεί, τότε με ευκολία καταφέρνουν να ανοίξουν τις πόρτες των διαμερισμάτων, κάνοντας το γνωστό κόλπο με την ταυτότητα, έχονταςπλέον όλη την άνεση για να βουτήξουν και να αρπάξουν ότι πολύτιμο υπάρχει μέσα στο σπίτι.

Για αυτό και οι κάτοικοι των παραπάνω συνοικιών,γνωρίζοντας τα κρούσματα που έχουν γίνει στις περιοχές τους, πλέον είναι καχύποπτοι και δεν ανοίγουν σε κανέναν όταν ακούνε το κουδούνι τους να χτυπά…

patrasevents.gr