Η φτώχεια και η πείνα που ταλανίζει την κοινωνία της Πάτρας, φαίνεται στα τέλη του μήνα, κάθε φορά που είναι να μπουν οι μισθοί και οι συντάξεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, κόσμος και κοσμάκης ξεκίνησε να πηγαίνει στα ATM των υποκαταστημάτων, προκριμένου να δει αν έχουν μπει τα χρήματα και να σηκώσει το ποσό των 420 ευρώ, το ανώτατο όριο που του επιτρέπουν τα capital controls.

Για πόσο όμως θα του φτάσουν τα χρήματα; Μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του κάθε μήνα συνήθως. Ειδικά ο μήνας αυτός είναι «βουνό» για τους περισσότερους. Το ΕΝΦΙΑ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, τα τέλη κυκλοφορίας και τόσα άλλα που θα πρέπει να δώσουν μέσα στον Δεκέμβριο, θα τους αφήσουν «ταπί και… ψύχραιμους» από τις πρώτες μέρες του μήνα που έρχεται.

Περιμένοντας στη συνέχεια τα Χριστούγεννα, με τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους να ονειρεύονται ακόμα το δώρο που έπαιρναν κάποτε τέτοια εποχή. Όσο για τον ιδιωτικό τομέα; Με την ύφεση που υπάρχει οι περισσότεροι εργαζόμενοι το παίρνουν είτε «κουτσουρεμένο», είτε δεν το παίρνουν καθόλου. Αυτή είναι η τάση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και φυσικά θα συνεχιστεί και τα φετινά Χριστούγεννα.

Όλα αυτά και άλλα πολλά συντελούν στο να βλέπεις κανείς την εξής εικόνα στις «ουρές»: «Σηκώνουν» χρήμα από το ΑΤΜ βρίζοντας, κατσουφιασμένοι, γνωρίζοντας ότι δεν τους φτάνουν…

patrasevents.gr