Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ακούμε στους δρόμους της Πάτρας την περίοδο των γιορτών, φέτος έχουν μία διαφορά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Μία διαφορά που δεν γνωρίζει αρκετός κόσμος.

Ο Δήμος προχώρησε στην απόκτηση των δικών του ηχητικών εγκαταστάσεων, πληρώνοντας από το ταμείο του. Η ηχητική εγκατάσταση αυτή θα χρησιμοποιείται την περίοδο των γιορτών στους δρόμους της Πάτρας, αλλά και στις εκδηλώσεις, διαφόρων μορφών που θα γίνονται στην πλατεία Γεωργίου από φορείς, κόμματα και σωματεία.

Ο Δήμος θα τα δίνει δωρεάν στους φορείς και στους συλλόγους που θα προχωρούν σε εκδηλώσεις διαφόρων μορφών και επιπλέον θα χρησιμοποιούνται τα Χριστούγεννα, δίνοντας τον απαραίτητο εορταστικό και μουσικό τόνο στην Πάτρα.

Ένα στοιχείο που οδήγησε τους ανθρώπους του Δήμου στο να πάρουν αυτή την απόφαση είναι και το οικονομικό. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Δήμος πλήρωνε κάθε χρόνο σε ιδιώτη 12.000 ευρώ, κάτι που με απλά μαθηματικά μεταφράζεται σε 120.000 ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια.

Πολλά τα χρήματα, δηλαδή, με τον Δήμο να έχει αδειανά σχεδόν τα ταμεία του,προσπαθώντας να εξοικονομήσει πόρους από παντού…

patrasevents.gr