Μπορεί τα περιστατικά έντονης μέθης κατά την διάρκεια του Πατρινού Καρναβαλιού να μην ήταν τόσα πολλά, σε σύγκριση με τα προηγούμενα καρναβάλια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εκλείψανε.

Υπήρχαν και αυτό φάνηκε από ότι ο Ερυθρός Σταυρός χρειάστηκε να επέμβει τουλάχιστον 58 φορές -σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα- κατά την διάρκεια του τριημέρου, ενώ οι κλήσεις που έγιναν προς το ΕΚΑΒ έφτασαν τις 100.

Αυτό που έκανε εντύπωση σε πολλούς είναι ότι τα πολλά από τα κρούσματα μέθης είχαν πρωταγωνιστές παιδιά που δεν ξεπερνούσε η ηλικία τους τα 15 με 16 χρόνια, με τους περισσότερους από αυτούς τους έφηβους να μην έχουν τον έλεγχο του εαυτού της, ενώ υπήρξαν και λιποθυμίες λόγω μέθης.

Αντίθετα, το φετινό καρναβάλι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία νέοι (19 με 25) έδειξαν αυτή τη φορά να έχουν μία καλύτερη νοοτροπία και καρναβαλική συνείδηση, πίνοντας με μέτρο, χωρίς όμως να περνούν σε εντελώς ακραίες καταστάσεις που είχαν παρατηρηθεί τα προηγούμενα καρναβάλια.

Γεγονός, πάντως, είναι ότι φέτος (και ίσως εκεί να οφείλεται η μείωση των περιστατικών έντονης μέθης) μειώθηκε αρκετά το φαινόμενο του παραεμπορίου, της πώλησης μαυροδάφνης, αγνώστου ποιότητας και προέλευσης, με 1,50 ή 2ευρώ από πλανόδιους πωλητές και πάγκους.

Η μαυροδάφνη που βέβαια πουλιόνταν σε όλων των ειδών τα καταστήματα (μανάβικα, παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, τυροπιτάδικα κτλ) κατά την διάρκεια του τριημέρου, κυμαινόταν στην τιμή των 3 με 4 ευρώ και στην πλειοψηφία τους ήταν εγκεκριμένες και αναγνωρισμένες φίρμες κρασιού.

patrasevents.gr