Χαμός και το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία διακανονισμών στο κτίριο της ΔΕΗ, στην Ακτή Δυμαίων, με δεκάδες οφειλέτες που έσπευσαν να διακανονίσουν τους λογαριασμούς τους να περιμένουν στην «ουρά», όρθιοι για ώρες, στριμωγμένοι σε ένα στενό διάδρομο.

Η είδηση ότι η ΔΕΗ έχει προχωρήσει ήδη σε διακοπές ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που χρωστούν χρήματα, έκανε αρκετούς να σπεύσουν να διακανονίσουν τα χρέη τους, προκειμένου να μην δουν τα συνεργεία της επιχείρησης να τους κόβουν το ρεύμα.

Με την… τρομοκρατία αυτού του τύπου, το γραφείο των διακανονισμών της ΔΕΗ έχει δεχθεί εκατοντάδες αιτήσεις τις τελευταίες ημέρες, ενώ στο κτίριο της επιχείρησης έχει γίνει χαμός.

Παρόλα αυτά η διοίκηση, σύμφωνα με πολίτες που έχουν σπεύσει στο κτίριο της ΔΕΗ, δεν έχει φροντίσει να στελεχώσει το γραφείο των διακανονισμών, όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να συναντάει κανείς την εξής εικόνα:

Ένας υπάλληλος να εξυπηρετεί τους πολίτες που περίμεναν όρθιοι από τα ξημερώματα στην «ουρά», με δεδομένο ότι στο γραφείο διακανονισμών δεν υπάρχει αυτόματα μηχάνημα για χαρτάκι αναμονής, όπως υπάρχει στο κάτω όροφο, στις υπόλοιπες υπηρεσίες της ΔΕΗ.

Λες και κάποιος τιμωρεί τους οφειλέτες να είναι όρθιοι στην «ουρά» επειδή χρωστούν. Όλα αυτά τη στιγμή που ο αριθμός τηλεφώνου που έχει βάλει η ΔΕΗ για διακανονισμούς δεν λειτουργεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας, αφού κανείς δεν το σηκώνει.

Οπότε οι οφειλέτες, ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες και εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν επί ώρες στην “ουρά” για να πληρώσουν το 10% της προκαταβολής του συνολικού ποσού που χρωστούν, για να κρατήσουν το φως και το ρεύμα στα σπίτια τους.

patrasevents.gr